Sertifioitu siemen alkaa käydä taas kaupaksi - Vallivaara-Pasto, Ritva (Maaseudun Tulevaisuus, 2000)
Sertifioitu kylvösiemen käy läpi pitkän tuotantoprosessin. Se on viljelystarkastettua, siinä ei ole hukkakauraa ja siemenerän laatuominaisuudet on tutkittu siementarkastusosaston laboratoriossa. Lisäksi siemenen lajikeaitous tutkitaan siemenviljelyksellä ja siementarkastusosaston koekentällä. Kun erä on hyväksytty, sille painetaan vakuuslipukkeet. Jokaisen sertifioidun siemenpakkauksen päällä tulee olla vakuuslipuke.
Keywords: viljelystarkastus; kylvösiemen; valvonta; laatu; sertiofiointi