Ruokohelven viljelyalan laajentuminen edellyttää kotimaista siementuotantoa - Isolahti, Mika; Sahramaa, Mia (Maaseudun Tulevaisuus, 2002)
Ruokohelpi tuottaa ensimmäisenä ja toisena vuotena kohtuullisen siemensadon, mutta kasvuston ikääntyessä siementen tuottokyky heikkenee huomattavasti. Korjuun oikea ajankohta on tärkeä sadon määrän ja laadun varmistamiseksi. Parhaimmillaan siemensadot ovat olleet 200-300 kiloa hehtaarilta.
Keywords: Ka; Ta; non-food-tuotanto; erikoiskasvit; ruokohelpi; siemensato; sadonkorjuu; korjuuajankohta; siementuotanto