Yksivuotisista seoksista apua nurmiviljelyn pullonkauloihin! - Nykänen, Arja; Nykänen-Kurki, Päivi; Sormunen-Cristian, Riitta; Leinonen, Petri; Kuusela, Eeva; Tolvanen, Tero (Maaseudun Tulevaisuus, 2000)
Talvivauriot heikentävät monivuotisten nurmien satoa ja rehun laatua. Laitumien kasvu on keski- ja syyskesällä heikoimmillaan. Tavanomaisilla tiloilla näitä ongelmia voidaan vähentää typpilannoituksella, mutta yksivuotiset nurmet tarjoavat vaihtoehdon sekä tavanomaisille että luomutiloille. Yksivuotisten kylvöaika joustaa helpottaen pellon perusparannuksia, niiden kasvurytmi tasaa tilan työhuippuja ja karjanlannan levitysalaa voidaan lisätä.
Keywords: Ka; yksivuotiset kasvit; nurmet; nurmiviljely; apilat; virnat; rehut; märehtijät