Kirjoittajan opas : Maa- ja elintarviketalous- sekä MTT:n selvityksiä -sarjojen kirjoitusohjeet - Salo, Riitta; Mäkilä, Outi; Torkko, Sari (MTT, 2002)
Tässä oppaassa esitellään MTT:n (Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus) uudet julkaisusarjat, Maa- ja elintarviketalous sekä MTT:n selvityksiä. Näiden tutkimusraportoinnin sarjojen julkaiseminen alkaa vuonna 2002. Oppaassa annetaan kirjoittajalle yksityiskohtaiset ohjeet sarjoihin kirjoittamista varten. Lisäksi kerrotaan, minkälaisia raportteja Maa- ja elintarviketalous - sekä MTT:n selvityksiä -sarjoissa voidaan julkaista. Kirjoittajaa opastetaan myös julkaisuprosessin suunnitteluun ja varsinaiseen kirjoitustyöhön. Oppaan toivotaan helpottavan julkaisuprosessia ja lisäävän sen sujuvuutta. Tavoitteena on tarjota kirjoittajalle tietoa, jonka avulla hän pystyy kirjoittamaan niin sisällöltään, rakenteeltaan kuin kieliasultaankin mahdollisimman yhtenäisen ja lukijaystävällisen julkaisun. Maa- ja elintarviketalous -sarjassa julkaistaan laajojen hankkeiden loppuraportteja, kirjallisuuskatsauksia, esitelmäjulkaisuja ja suomenkielisiä monografiaväitöskirjoja. MTT:n selvityksiä -sarjassa ilmestyy puolestaan esiselvityksiä, väliraportteja, numeroaineistoja, menetelmäkuvauksia ja esitelmätiivistelmiä. Sarjojen julkaisukielet ovat suomi, ruotsi tai englanti.
Nimekkeen selvennys: Maa- ja elintarviketalous- sekä MTT:n selvityksiä -sarjojen kirjoitusohjeet.
Keywords: Yl; tieteellinen julkaisutoiminta; julkaisut; raportit; elektroninen julkaiseminen; ohjeet