Ympäristövastuu elintarvikesektorin yrityksissä - Reinikainen, Anu; Vikki, Karetta (Luonnonvarakeskus, 2023)
Vekka-hankkeen (2020-2023) tavoitteena oli tunnistaa ruoantuotannon kestävän kehityksen mittarit liittyen YK:n asettamiin kestävän kehityksen tavoitteisiin (Sustainable Development Goals, SDG). Näiden tavoitteiden saavuttaminen on myös EU:n Pellolta pöytään -strategian taustalla. Tämä tietokortti painottuu ruoan ympäristövaikutuksiin. Vekka-hankkeessa, yhdessä tutkijoiden ja yritysten kanssa laadittiin listaus toimenpiteistä sekä mittareista, joiden avulla yritys pystyy osoittamaan ympäristövaikutusten vähentämistä tuotantoketjun tasolla. Tavoitteena on tarjota työvälineitä elintarvikeyrityksille arvoketjutasoiseen ympäristövaikutusten hallintaan. Taloudellisen ja sosiaalisen kestävyyden sekä eläinten hyvinvointia tarkastellaan korttisarjan muissa osissa.
Keywords: ympäristövastuu; elintarvikkeet