Suomalainen pajukirjallisuus - (:unkn) unknown (Luonnonvarakeskus, 2015)
Julkaisuun on koottu pajuihin liittyvien artikkelien ja julkaisujen kirjallisuusviitteitä. Julkaisut ovat suomalaisten kirjoittamia tai vähintään yksi kirjoittajista on suomalainen. Julkaisu on päivitetty versio Suomessa aiemmin julkaistuista pajubibliografioista (Heino 1989, Heino ja Hytönen 2005). Julkaisut on luokiteltu neljään eri ryhmään: 1) tutkimusjulkaisuihin, 2) kirjoihin, 3) opinnäytetöihin sekä 4) aikakauslehtiartikkeleihin ja muihin julkaisuihin. Artikkeleiden ja töiden aiheet käsittelevät pajuja monin eri tavoin, kuten pajujen dendrologiaa, ravinnetaloutta, koostumusta ja hyötykäyttöä. Kaiken kaikkiaan tässä pajubibliografiassa on yhteensä 781 kirjallisuusviitettä. Julkaisun alussa olevassa artikkelissa luodaan lyhyt katsaus pajujen moninaisiin käyttömahdollisuuk-siin.

This publication contains bibliographical data on articles and publications on willow written by Finns as authors or co-author. The publication is an updated version of earlier bibliographies on willow (Heino 1989, Heino and Hytönen 2005). Publications were classified into four groups: 1) research articles, 2) books, 3) thesis and 4) articles in magazines and other publications. The publications deal with willow in many ways covering e.g. dendrology, nutrition, composition, and utilization. This pub-lication contains a total of 781 bibliographical references. In the beginning of the publication a brief overview on the many uses of willows is given.
Finnish bibliography on willow
Keywords: Kasvintuotanto, kasvinviljely, maaperä; pajukirjallisuus; pajubibliografia; pajun käyttömahdollisuudet; paju; pajukasvit