Murskesäilötyn viljan kuiva-ainevaihtelun merkitys sikojen ruokinnassa - Siljander-Rasi Hilkka (fi, 1997)
Esitutkimus kirjallisuudesta: Johtopäätökset: Murskesäilötyn viljan käytön yleistyminen sikatiloilla vaatii toimivan koneketjun, jonka avulla vilja saadaan siirretyksi liemiruokkijan sekoitussäiliöön. Ketjuun liitettävä viljan kosteusmittari hyvin todennäköisesti parantaisi lihasikojen ruokinnan tarkkuutta ja vähentäisi murskeviljan kuiva-ainevaihtelusta aiheutuvia haittavaikutuksia. Mittarin tarkkuudeksi riittäisi tämän selvityksen perusteella plus/miinus 5 %-yksikköä, enintään plus/miinus 3 %-yksikköä. Mittarin tarkkuusvaatimuksiin vaikuttavia tekijöitä, joita tulisi tarkemmin selvittää, ovat 1) murskeviljan kuiva-aineen vaihtelu siilon eri osissa 2) siilon purkutavan vaikutus ruokintaerän kuiva- aineeseen 3) viljan annostelun satunnaisvaihtelun merkitys sikojen tuotantoon.