Maanparannuskalkin käyttö on vähentynyt - Myyrä, Sami (Maaseudun Tulevaisuus, 2004)
Peltojen hyvä sadontuottokyky on yhteiskunnan kannalta tavoiteltavaa, jos pellot halutaan pitää viljeltyinä. Tutkimusten mukaan peltojen kasvukunnosta huolehtimiseen ei kuitenkaan ole samoja taloudellisia kannusteita kuin ennen EU-aikaa. Erityisesti luontaisilta sadontuotto-ominaisuuksiltaan huonojen peltojen kalkituksen kannattavuus on huonontunut. Tämä voi pitkällä aikavälillä alentaa kasvinviljelyn tuottavuutta ja vaikuttaa maatalouden ravinnepäästöihin
Keywords: Ma; kalkitus; maanparannus; kannattavuus; kustannukset; pellot; maalajit; vuokraus; kasvukunto; maaperä