Artturi avustaa apilarehun korjuussa - Rinne, Marketta; Nykänen, Arja; Nyholm, Laura; Hellämäki, Maija; Nousiainen, Juha (Maaseudun Tulevaisuus, 2004)
Kasvun edetessä nurmen satomäärä kasvaa, mutta laatu huononee - tässä rehuntekijän kiperä optimointiongelma. Jos tavoitellaan tiettyä rehun sulavuutta, apilaa sisältävät nurmet voi korjata heinänurmia myöhemmin, sillä puna-apilan kehitys on alkukesällä nurmiheiniä hitaampaa. Tarkkaan ajoitukseen tarjoaa apuaan Artturi nettipalvelu.
Keywords: Ka; puna-apila; apilat; nurmipalkokasvit; tuotanto; lajikkeet; nurmirehut; typpi; lannoitus; sadonkorjuu; laatu; sulavuus