Punahometoksiini voidaan määrittää pikatestillä luotettavasti - Rauvola, Marion; Hovinen, Taina; Kaitaranta, Jukka; Rämö, Sari; Hietaniemi, Veli (Maaseudun Tulevaisuus, 2013)
Pikamenetelmä antaa luotettavia tuloksia kauran, vehnän ja ohran punahometoksiinin pitoisuuksista. Tulos saadaan muutamassa minuutissa, mutta näyte on otettava huolella
Keywords: Kasvintuotanto, kasvinviljely, maaperä; Kasvinsuojelu; viljat; testaus; punahomeet