Ravinnekierto merenrantalaitumilla - Huuskonen, Arto; Laurila, Marika; Uusi-Kämppä, Jaana (Luonnonvarakeskus, 2022)
Merenrantalaidunnuksen hyödyt luonnon monimuotoisuudelle ja maisemalle on tunnustettu laajalti. Laiduntamisen vesistövaikutukset aiheuttavat kuitenkin huolta, ja rantalaidunnuksen osuudesta rannikkovesien rehevöitymiseen on esitetty epäilyksiä.
Keywords: laiduntaminen; merenrantalaitumet; ravinnekierto