Metsäyrittäjyyden monet ulottuvuudet - Markkola, Juha-Matti; Bergroth, Jouni; Jylhä, Paula; Kannisto, Kari; Kämäri, Hannu; Rantala, Juho; Uusitalo, Jori (Finnish Forest Research Institute, 2008)
Metsuri- ja metsäpalveluyrittäjyys on varsin uusi asia Suomessa ja siihen liittyvät ilmiöt ja tosiasiat tunnetaan vielä varsin huonosti. Tutkimusraportissa tarkastellaan metsäyrittäjyyden edistämistä ja kehittämismahdollisuuksia, liiketoimintaosaamista sekä yksilöulottuvuutta. Raportissa käsitellään varsin laajasti, mitkä tekijät vaikuttavat metsäyrityksen menestymiseen ja miten metsäyrittäjyyden liiketoimintaa voidaan kehittää. Tärkeää on myös ymmärtää, mitkä tekijät vaikuttavat metsäyrittäjän motivaatioon ryhtyä yrittäjäksi. Erikoistapauksena käsitellään lisäksi, mitä mahdollisuuksia tilaaja-tuottaja-mallin soveltaminen voisi tuoda metsäalalle.
Keywords: liiketoiminta; metsänhoito; metsänparannus; metsäpalvelu; tilaaja-tuottajamalli; verkostoituminen; yrittäjyys