Kyytöillä kysyntää - onko länsisuomenkarja taantumassa? - Lilja, Taina; Soini, Katriina (Maaseudun tulevaisuus, 2012)
Länsisuomenkarja näyttää jäävän muiden maatiaisrotujen jalkoihin tukitilastoissa ja tuotosseurannassa. Erot rotujen välillä liittyy kasvattajien, kasvatustapojen ja käytäntöjen välisiin eroihin sekä eroihin toimintaympäristössä.
Keywords: Ma; Ko; länsisuomenkarja; itäsuomenkarja; pohjoissuomenkarja; alkuperäisrodut; maatiaisrodut; tuotosseuranta