Murskesäilötty ohra pikkuporsaiden rehuna - Siljander-Rasi Hilkka (Suomen kotieläinjalostusosuuskunta, 2001)
Murskesäilötty ohra sopii hyvin lihasikojen rehuksi, mutta sen soveltuvuutta vieroitetuille porsaille ei ole aikaisemmin tutkittu. MTT:n ruokintakokeen perusteella kuiva ohra voidaan korvata murskesäilötyllä ohralla myös porsaiden ruokinnassa. Murskeviljaruokinta vähensi myös vieroitusripulia. Murskevilja sopii huonosti kuivalle viljalle tarkoitettuihin automaatteihin, joissa se holvaantuu ja lämpenee. Murskeviljarehu tulisi annostella kaukaloon porsaiden syöntihalun mukaan, koska kosteat rehutähteet homehtuvat helposti.
Keywords: Ko; murskesäilöntä; porsaat; sika; ruokinta; ohra