Tattarista terveellistä popsittavaa - Keskitalo, Marjo; Kontturi, Markku; Mäki, Maarit; Pihlava, Juha-Matti; Rantamäki, Pirjo (Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Keskellä kauneinta kesää saattoi maaseudulla kulkija pysähtyä ihmeissään pellon laitaan valkoisen kukkameren ääreen. Tuossahan kasvaa kauraa ja tässä vehnää, mutta mikä tämä kukkarunsaus on? Se oli tattari, joka aloitti kukintansa heinäkuun alkupuolella ja jatkaa sitä syyshalloihin asti. Kukista kehittyy ruskeita pähkylöitä, jotka kiinnostavat terveellisyytensä takia.
Keywords: Ka; Re; tattari; Fagopyrum esculentum; siemen; D-chiro-inositoli; terveys; gluteeni; keliakia; diabetes; viljely; Fagopyrum tartaricum