Taudinkestävyydestä apua Fusarium-sienten hallintaan - Jalli, Marja; Perttu, Anna; Parikka, Päivi (Maaseudun tulevaisuus, 2010)
Fusarium-sienet aiheuttavat viljoilla punahometta, joka heikentää sadon laatua ja lisää hometoksiiniriskiä. Sienten aiheuttamat ongelmat ovat viime vuosina olleet kasvussa. MTT ja Boreal Kasvinjalostus Oy tutkivat viljojen Fusarium-kestävyyden kehittämistä Hyötygeeni-hankkeessa.
Keywords: Ta; sienet; viljakasvit; punahomeet; taudinkestävyys; kasvinjalostus