Säilörehun lämpeneminen kuumentaa myös tunteita
Rinne, Marketta; Franco, Marcia; Manni, Katariina; Huuskonen, Arto (2022)
Rinne, Marketta
Franco, Marcia
Manni, Katariina
Huuskonen, Arto
Julkaisusarja
Nauta
Volyymi
52
Numero
1
Sivut
34-36
Faba osk
2022
Julkaisun pysyvä osoite on
http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2022022320503
http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2022022320503
Kuvaus
Lehtiartikkeli (rinnakkaistallennusluvan asianumero: 515/12 05 01 02/2022)
Tiivistelmä
Säilörehua tehdään Luken tilastojen mukaan vuosittain noin 9 miljardia kiloa. Tässä määrässä pienikin hävikin vähentäminen tarkoittaa isoa säästöä. Lisäksi hävikki kasvattaa kotieläintuotteiden hiilijalanjälkeä. Säilörehun lämpeneminen on esikuivauksen yleistymisen ja suurentuneen tilakoon myötä noussut yhä yleisemmäksi ongelmaksi. Luken Rekina-hankkeessa haettiin keinoja hallita rehun lämpenemisherkkyyttä eli aerobista stabiilisuutta.
Collections
- Julkaisut [85628]