Haku
Viitteet 1-10 / 115
Puna-apilasäilörehun ruokinnallinen arvo lypsylehmän ainoana karkearehuna ja seoksena heinäkasvisäilörehun kanssa
(Suomen maataloustieteellinen seura, 2008)
Lietelantaa ei saa levittää pitkään nurmeen
(Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Lietelannan hajalevitys pitkään nurmeen lisää lypsylehmille syötettävän säilörehun bakteeri-itiömäärää haitallisen paljon. Levitys myös lyhyeen kasvustoon voi olla haitallista, jos lietettä on paljon.
Maitoa siilo- tai paalirehulla
(Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Korjuuolosuhteet vaikuttivat kuivan, ilman säilöntäainetta tehdyn paalirehun ruokinnalliseen arvoon enemmän kuin lievästi esikuivatun, happosäilötyn siilorehun arvoon. Hyvässä säässä korjatut rehut lypsättivät lehmiä yhtä ...
Säilörehun ensi- ja jälkikasvun korjuuajan sekä väkirehutäydennyksen vaikutus lypsylehmien maidontuotantoon
(Suomen Maataloustieteellinen Seura, 2004)
Kuiva-ainepitoisuuden ja säilöntäaineen vaikutus pyöröpaalatun säilörehun laatuun ja maidontuotantoon
(Suomen maataloustieteellinen seura, 2008)
Säilörehun korjuutekniikka ei vaikuta juustojen laatuun
(Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Juustonvalmistuksen taloudellisuus riippuu muun muassa maidosta saatavasta juustosaaliista sekä lopputuotteen aistittavasta ja mikrobiologisesta laadusta. Varsinaiseen juustosaaliiseen puolestaan vaikuttavat lehmärotu, ...
Niittomurskaimet kuivattavat rehua tasaveroisesti
(Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Vastalevyllä tai -kammalla varustetut varsta- ja kumitelamurskaimet ovat tasaveroisia rehun kuivumisen edistäjiä. Kulmikkailla varstoilla varustetussa niittomurskaimessa suuri murskausvoimakkuus voi jopa hidastaa kuivumista. ...
Säilörehuntuotannon tehokkuus
(Luonnonvarakeskus, 2019)