Haku
Viitteet 1-8 / 8
High Tech Egg suomalaisen kananmunan uudet muodot
(Maatalouden tutkimuskeskus, 2000)
Kananmuna on eräs kaikkein edullisemmista ihmisravinnoksi soveltuvista elintarvikkeista. Se sisältää runsaasti korkealaatuista proteiinia, arvokkaita kivennäis- ja hivenaineita sekä vitamiineja. Lisäksi kananmunalla on ...
Öljypellavan jalostus, kylvösiementuotanto, kuidun hyödyntäminen kasvualustana kasvihuoneissa
(Maatalouden tutkimuskeskus, 2000)
Projektin tavoitteena oli vuosina 1997 1999 luoda yhteistyössä tutkimuksen, kasvinjalostuksen ja yritysten kanssa uusia valmiuksia pellavan sopimusviljelypohjaiselle, teolliselle hyväksikäytölle. Öljypitoisuudeltaan ja ...
Glukosinolaatit ja niiden hajoamistuotteet elintarvikkeissa
(Maatalouden tutkimuskeskus, 2001)
Kaalikasveissa esiintyvät glukosinolaatit ja niiden hajoamistuotteet ovat tärkeitä elintarvikkeiden aistittavaan laatuun vaikuttajia komponentteja. Eräillä glukosinolaattien hajoamistuotteilla on todettu positiivisia ...
Uusien innovaatioiden vastaanotto elintarvikeketjussa esimerkkinä geeniteknologian käyttöönotto ja funktionaaliset elintarvikkeet
(Maatalouden tutkimuskeskusMTT, 2001)
Tutkimuksessa tarkasteltiin kahta elintarvikkeisiin liittyvää uutta ilmiötä geeniteknologiaa ja terveysvaikutteisia eli funktionaalisia elintarvikkeita markkinoilla toimijoiden ja julkisen keskustelun näkökulmista. ...
Uusien terveysvaikutteisten elintarvikkeiden hyväksyttävyys
(Maatalouden tutkimuskeskus, 2001)
Tässä artikkelissa kerrotaan, miten kuluttajat hyväksyvät uudet terveysvaikutteiset elintarvikkeet. Asiaa tarkastettiin ryhmäkeskustelujen ja kvantitatiivisen aistinvaraisen tutkimuksen avulla. Mallielintarvikkeina olivat ...
Kotien ruokatalous 2000 toteutuneet trendit ja tulevaisuus
(Maatalouden tutkimuskeskusMTT, 2001)
Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää suomalaisten ruokatottumuksia, ruokataloudenhoidon tapoja ja niiden muutoksia. Tutkimuksen ensimmäisessä osassa selvitettiin toteutuneita muutoksia kirjallisuuden ja kvantitatiivisten ...
Maidon biologisesti aktiivisten peptidien vaikutukset sydämeen ja verenkiertojärjestelmään
(Maatalouden tutkimuskeskusMTT, 2001)
Tässä tutkimushankkeessa on selvitetty, miten maidon proteiinien hajoamisessa muodostuvat peptidit vaikuttavat verenkiertoon. Tavoitteena on kehittää verenpaineeseen edullisesti vaikuttavia peptidirikasteita ja ...
Kauran biotekninen prosessointi uusiksi elintarvikkeiksi
(MTTMaatalouden tutkimuskeskusMTT, 2001)
Projektin tavoitteena oli tutkia kauran jyvässä itämisen aikana tapahtuvia muutoksia. Lisäksi haluttiin tietää, miten näiden muutosten avulla voitaisiin tuottaa maultaan ja ravintoarvoltaan parempia kaurapohjaisia ...