Haku
Viitteet 1-10 / 13
Tärkkelys-etanoliteollisuuden sivutuotteet lihanautojen seosrehuruokinnassa - tutkimuksen tausta ja tavoitteet
(MTT, 2007)
Monet elintarviketeollisuuden sivutuotteet sisältävät eläimille arvokkaita ravintoaineita. Ilman kotieläintuotantoa useilla sivutuotteilla ei olisi mitään käyttöä. Niiden hyödyntäminen nautakarjan ruokinnassa onkin ...
Ohrarehun ja ohravalkuaisrehun käyttö sonnien seosrehuruokinnassa
(MTT, 2007)
Ruokintakokeessa tutkittiin ohrarehun (energiarehu) ja ohravalkuaisrehun (valkuaisrehu) vaikutuksia 32 maitorotuisen lihanaudan rehunsyöntiin, kasvuun sekä teurastuloksiin. Koeruokinnat erosivat toisistaan väkirehu- ja ...
Nestemäisten sivutuotteiden käyttö sonnien seosrehussa
(MTT, 2007)
Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää tiivistetyn tärkkelysrankin ja ohravalkuaisrehun käyttöä sonnien seosrehuruokinnassa. Koe toteutettiin 32 maitorotuisella sonnilla, jotka jaettiin neljään koeruokintaryhmään. ...
Rodun vaikutus liharotuisten nautojen syöntikykyyn ja tuotantoominaisuuksiin
(MTT, 2011)
Tämän kirjallisuusselvityksen tarkoituksena on kartoittaa emolehmien ja kasvavien liharotuisten nautojen syöntikykyyn ja tuotannolliseen tehokkuuteen vaikuttavia tekijöitä. Rotujen ominaisuudet ovat erilaisia. Eri ...
Emolehmäkarjojen syyspoikivuus
(MTT, 2011)
Tämän kirjallisuusselvityksen tarkoituksena on tarkastella emolehmien syyspoikivuutta edistäviä ja helpottavia käytäntöjä. Syyspoikivuus ei ole nautojen luonnollinen poikima-ajankohta. Syyspoikivuutta voidaan kuitenkin ...
Laidunnusratkaisuja ja -käytäntöjä emolehmätiloille
(MTT, 2011)
Laidunnusratkaisut ovat aina tilakohtaisia. Laiduntaminen on taloudellisesti kannattava vaihtoehto, jos tuotantotavoitteet saavutetaan laidunkauden kuluessa. Onnistuneella laidunkaudella emolehmät eivät tarvitse laitumen ...
Naudan rasvoittumiseen vaikuttavat tekijät
(MTT, 2010)
Tässä kirjallisuusselvityksessä kartoitetaan mahdollisuuksia vaikuttaa naudan ruhon rasvoittumiseen. Kasvunopeudella on vaikutusta lihan laatuun, sillä nopeasti kasvaneet naudat voidaan teurastaa nuorempina, millä on ...
3 Väkirehutason ja valkuaislisän vaikutukset ruhon ja lihan laatuun hereford- ja charolais-sonneilla
(MTT, 2012)
Tässä raportoitavan ruokintakokeen tarkoituksena oli selvittää ruokinnan väkirehutason ja valkuaistäydennyksen vaikutuksia eläintuotokseen sekä ruhon ja lihan laatuun kasvavilla hereford- ja charolais-rotuisilla sonneilla. ...
Juottomäärän vaikutus vasikoiden tuotantotuloksiin ja tuotannon talouteen kolmivaihekasvatuksessa
(MTT, 2005)
Tutkimuksessa verrattiin vapaata ja rajoitettua juottoa ja niiden vaikutusta vasikoiden kasvuun, rehujen syöntiin ja tuotannon talouteen. Tutkimus sisälsi kaksi vasikoiden juottokoetta MTT:n Pohjois-Pohjanmaan tutkimusasemalla. ...
Seosrehuruokinnan väkirehutason ja valkuaislisän vaikutus tuotantoon ja tuotannon talouteen kasvavilla lihanaudoilla
(MTT, 2005)
Tutkimuksella haluttiin selvittää eri väkirehutasojen ja valkuaislisän vaiku-tusta naudanlihantuotannon taloudelliseen kannattavuuteen, lihanautojen kasvuun, rehun syöntiin ja ruhojen teuraslaatuun. MTT:n Pohjois-Pohjanmaan ...