Haku
Viitteet 1-10 / 10
Uusien innovaatioiden vastaanotto elintarvikeketjussa esimerkkinä geeniteknologian käyttöönotto ja funktionaaliset elintarvikkeet
(Maatalouden tutkimuskeskusMTT, 2001)
Tutkimuksessa tarkasteltiin kahta elintarvikkeisiin liittyvää uutta ilmiötä geeniteknologiaa ja terveysvaikutteisia eli funktionaalisia elintarvikkeita markkinoilla toimijoiden ja julkisen keskustelun näkökulmista. ...
Kotien ruokatalous 2000 toteutuneet trendit ja tulevaisuus
(Maatalouden tutkimuskeskusMTT, 2001)
Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää suomalaisten ruokatottumuksia, ruokataloudenhoidon tapoja ja niiden muutoksia. Tutkimuksen ensimmäisessä osassa selvitettiin toteutuneita muutoksia kirjallisuuden ja kvantitatiivisten ...
Kasviperäiset biomolekyylit elintarviketuotannossa
(Maatalouden tutkimuskeskusMTT, 2001)
Kasvien aineenvaihduntatuotteita arvioidaan olevan vähintään 100 000. Niistä noin 20 000 on primäärisiä energiaa sisältäviä yhdisteitä ja noin 80 000 sekundäärisiä, joista osa tunnetaan biologisesti aktiivisina. Tieteellisen ...
Kasvit biomolekyylien tuottajina
(Maatalouden tutkimuskeskusMTT, 2001)
Maidon biologisesti aktiivisten peptidien vaikutukset sydämeen ja verenkiertojärjestelmään
(Maatalouden tutkimuskeskusMTT, 2001)
Tässä tutkimushankkeessa on selvitetty, miten maidon proteiinien hajoamisessa muodostuvat peptidit vaikuttavat verenkiertoon. Tavoitteena on kehittää verenpaineeseen edullisesti vaikuttavia peptidirikasteita ja ...
Lypsylehmien maidon juoksettumiskyvyn geneettinen tausta ja yhteydet maidontuotanto-ominaisuuksiin
(Maatalouden tutkimuskeskusMTT, 2001)
Juustontuotannon merkitys on kasvanut viime vuosikymmeninä voimakkaasti Suomessa. Tällä hetkellä noin 40 prosenttia tuotetusta maidosta käytetään juustontuotantoon. Tämän tutkimushankkeen tavoitteena oli selvittää, ...
Ruokinnan vaikutus maidon CLA-pitoisuuteen ja maitotuotteiden laatuun
(Maatalouden tutkimuskeskusMTT, 2001)
Tämä tutkimus koostui kahdesta lehmien ruuansulatusfysiologiaan ja kahdesta maidon tuoteteknologiaan liittyvästä osiosta. Maidon CLA ja sen esiaine vakseenihappo (VH) muodostuvat rehun tyydyttymättömien C18-rasvahappojen ...
Asiakaslähtöisen laadun kehittäminen lihan ja lihavalmisteiden tuotantoketjussa
(Maatalouden tutkimuskeskusMTT, 2001)
Tässä tutkimuksessa on pyritty kehittämään lisää valmiuksia kuluttajan laatukäsitykseen perustuvaan toimintaan koko lihan tuotantoketjussa. Tutkimuksessa on seitsemän osaprojektia. Laatulihajärjestelmät antavat mahdollisuuden ...
Kauran biotekninen prosessointi uusiksi elintarvikkeiksi
(MTTMaatalouden tutkimuskeskusMTT, 2001)
Projektin tavoitteena oli tutkia kauran jyvässä itämisen aikana tapahtuvia muutoksia. Lisäksi haluttiin tietää, miten näiden muutosten avulla voitaisiin tuottaa maultaan ja ravintoarvoltaan parempia kaurapohjaisia ...
Paljasjyväisen kauran jyvävaurioiden merkitys ja ehkäiseminen viljelytoimin
(MTTMaatalouden tutkimuskeskusMTT, 2001)
Paljasjyväinen kaura on oljen veroisten helpeiden irrotessa puitaessa ravintorikkaan jyväytimen ympäriltä luontoäidin pakkaama ravintoainetiiviste. Sen jyvä on kuitenkin altis puinnin aiheuttamille mekaanisille ...