Haku
Viitteet 1-10 / 18
Tärkkelys-etanoliteollisuuden sivutuotteet lihanautojen seosrehuruokinnassa - tutkimuksen tausta ja tavoitteet
(MTT, 2007)
Monet elintarviketeollisuuden sivutuotteet sisältävät eläimille arvokkaita ravintoaineita. Ilman kotieläintuotantoa useilla sivutuotteilla ei olisi mitään käyttöä. Niiden hyödyntäminen nautakarjan ruokinnassa onkin ...
Maaningan uusi pihatto luottaa lannan voimaan
(MTT, 2009)
Ohrarehun ja ohravalkuaisrehun käyttö sonnien seosrehuruokinnassa
(MTT, 2007)
Ruokintakokeessa tutkittiin ohrarehun (energiarehu) ja ohravalkuaisrehun (valkuaisrehu) vaikutuksia 32 maitorotuisen lihanaudan rehunsyöntiin, kasvuun sekä teurastuloksiin. Koeruokinnat erosivat toisistaan väkirehu- ja ...
Nestemäisten sivutuotteiden käyttö sonnien seosrehussa
(MTT, 2007)
Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää tiivistetyn tärkkelysrankin ja ohravalkuaisrehun käyttöä sonnien seosrehuruokinnassa. Koe toteutettiin 32 maitorotuisella sonnilla, jotka jaettiin neljään koeruokintaryhmään. ...
Sian luomuruokinta onnistuu omilla rehuilla
(MTT, 2003)
Rodun vaikutus liharotuisten nautojen syöntikykyyn ja tuotantoominaisuuksiin
(MTT, 2011)
Tämän kirjallisuusselvityksen tarkoituksena on kartoittaa emolehmien ja kasvavien liharotuisten nautojen syöntikykyyn ja tuotannolliseen tehokkuuteen vaikuttavia tekijöitä. Rotujen ominaisuudet ovat erilaisia. Eri ...
Emolehmäkarjojen syyspoikivuus
(MTT, 2011)
Tämän kirjallisuusselvityksen tarkoituksena on tarkastella emolehmien syyspoikivuutta edistäviä ja helpottavia käytäntöjä. Syyspoikivuus ei ole nautojen luonnollinen poikima-ajankohta. Syyspoikivuutta voidaan kuitenkin ...
Laidunnusratkaisuja ja -käytäntöjä emolehmätiloille
(MTT, 2011)
Laidunnusratkaisut ovat aina tilakohtaisia. Laiduntaminen on taloudellisesti kannattava vaihtoehto, jos tuotantotavoitteet saavutetaan laidunkauden kuluessa. Onnistuneella laidunkaudella emolehmät eivät tarvitse laitumen ...
Naudan rasvoittumiseen vaikuttavat tekijät
(MTT, 2010)
Tässä kirjallisuusselvityksessä kartoitetaan mahdollisuuksia vaikuttaa naudan ruhon rasvoittumiseen. Kasvunopeudella on vaikutusta lihan laatuun, sillä nopeasti kasvaneet naudat voidaan teurastaa nuorempina, millä on ...