Haku
Viitteet 1-9 / 9
Maitojuoton rajoittaminen parantaa tulosta
(Luomu-LiittoMaaseudun Kehittämiskeskus Partala, 2002)
MTT:n Pohjois-Pohjanmaan tutkimusasemalla selvitettiin, miten erilaiset vasikoiden maitojuottostrategiat vaikuttavat tuotannon taloudellisuuteen luonnonmukaisessa naudanlihantuotannossa. Tutkimuksessa lihanaudoista saatava ...
Kypsennetty ja kypsentämätön ohra pikkuvasikoiden juottokauden väkirehuna
(2006)
Viljan prosessoinnilla pyritään muun muassa parantamaan rehun sulavuutta (Tait ja Beames 1988). Ohran tärkkelyksen kokonaissulavuus on jo yli 95 prosenttia, mikäli jyvät on jauhettu tai litistetty (Beauchemin 2001). Ohraa ...
Ruokinnan intensiivisyyden vaikutus maitorotuisten hiehojen kasvuun, ruhon laatuun ja utarekudoksen kehitykseen
(2006)
Teurashiehojen ruokinnan tavoite on tuottaa hyvin kasvavia mutta mahdollisimman vähän rasvoittuvia ruhoja. Teurashiehojen ruokinta on yleensä rajoitettua, sillä runsas energiansaanti nopeuttaa kasvua, mutta lisää eläinten ...
Aperuokinta tutkimuksen näkökulmasta
(2009)
Seosrehuruokinnan eduista merkittävimmät ovat luonteeltaan työteknisiä. Koneellinen sekoitus ja jakelu voi keventää ja nopeuttaa ruokintatyötä. Seoksissa voidaan käyttää muuten vaikeasti hyödynnettäviä rehuja kuten ...
Optimaalisesti väkirehua sonnille - entä lisävalkuaista?
(LKL-KustannusLihateollisuuden Tutkimuskeskus, 2005)
Rajoitettu juotto - parempi tuotto
(Lihateollisuuden Tutkimuskeskus, 2006)
Virna viihtyy happamilla mailla ja käy viljan sekaan rehuksi
(Luomu-LiittoMaaseudun Kehittämiskeskus Partala, 2002)
Virnojen viljely on yleistynyt maassamme, ja virnat viihtyvät useimpia palkokasvilajeja paremmin myös happamilla mailla. Virnoja käytetään luonnonmukaisessa tuotannossa sekä viherlannoitukseen että rehuviljelyyn. MTT:n ...