Haku
Viitteet 1-4 / 4
Broilerintuotannon ympäristövaikutukset on selvitetty
(Maaseudun tulevaisuus, 2007)
Broilerintuotannossa suurin rasitus ympäristölle aiheutuu broilerien kasvatuksesta ja rehujen viljelystä. Ympäristövaikutusten hallinta on huomattavasti vaikeampaa alkutuotannossa kuin tuotantoketjun teollisissa prosesseissa.
Omalla viljalla kustannusjahtiin broilerintuotannossa
(Maaseudun tulevaisuus, 2008)
Rehu voi muodostaa yli puolet broilerintuotannon kustannuksista. Siksi uudet ideat ruokinnan järjestämiseen ovat tervetulleita. Yksi vaihtoehto on kuivan tai ilmatiiviisti säilötyn kokojyväviljan käyttäminen yhdessä ...
Rokotus ei korvaa broilerirehujen kokkidiostaatteja
(Maaseudun tulevaisuus, 2009)
Rokotus ehkäisee hyvin kokkidioosia, mutta altistaa lintuja muille suolistoperäisille infektioille. Broilereiden kasvu hidastuu ja sairastumiset voivat johtaa lääkkeiden käytön lisääntymiseen.
Rehuvalkuaisen optimointi parantaa kasvua jo alkuvaiheessa
(Maaseudun tulevaisuus, 2011)
Untuvikkojen prestarter-ruokinta vauhditti broilerien kasvua koko kasvatuskauden ajan ja paransi tuotantotuloksia. Kasvatusrehun valkuaispitoisuutta alentamalla tuotanto puolestaan heikkeni, mutta ympäristöä kuormittavaa ...