Haku
Viitteet 1-5 / 5
Säilöntäaine estää säilöheinän lämpenemistä
(Maaseudun tulevaisuus, 2008)
Siilon tai paalin avaamisen jälkeen rehun laatua uhkaa lämpeneminen ennen kuin se ehditään syöttää eläimille. Tehdyissä kokeissa säilöntäaineet estivät paalirehujen lämpenemistä. Tehokkaimpia olivat propionihappopitoinen ...
Artturi-verkkopalvelusta apua myös hevosten ruokintaan
(Maaseudun tulevaisuus, 2008)
Artturi-verkkopalvelu on MTT:n ja Valion yhteinen verkkopalvelu, joka tukee nurmirehujen tuotantoa ja käyttöä. Fokus on lehmissä, mutta Artturi palvelee myös hevosia nurmirehujen käyttäjinä.
Säilöheinän laatuun vaikuttavat tekijät
(Maaseudun tulevaisuus, 2008)
Eläinlajien ravinnontarve ja ruoansulatus ovat erilaisia, joten myös rehujen laatutavoitteet ja tekotapa vaihtelevat. Esimerkiksi hevosen rehun energia-, valkuais- ja sokeripitoisuustavoite ei ole sama kuin lypsylehmän. ...
Nurmirehujen fruktaanit aiheuttavat kaviokuumetta
(Maaseudun tulevaisuus, 2008)
Yleisin syy kaviokuumeeseen on tärkkelyspitoisen rehun eli viljan liiallinen syöttö hevoselle. Syynä voi olla myös karkearehujen suuri sokeri- ja etenkin fruktaanipitoisuus.
Korjuuaika ratkaisee nurmirehujen sulavuuden
(Maaseudun tulevaisuus, 2008)
Säilörehujen sulavuus huononee, kun korjuu vuvästyy. Timotei-nurminatasäilörehu on kaikilla kasvuasteilla paremmin sulavaa kuin ruokonadasta tehty säilörehu. Myös ruokonadasta saadaan hyvää ja maittavaa rehua hevosille, ...