Haku
Viitteet 1-10 / 12
Lietelantaa ei saa levittää pitkään nurmeen
(Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Lietelannan hajalevitys pitkään nurmeen lisää lypsylehmille syötettävän säilörehun bakteeri-itiömäärää haitallisen paljon. Levitys myös lyhyeen kasvustoon voi olla haitallista, jos lietettä on paljon.
Maitoa siilo- tai paalirehulla
(Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Korjuuolosuhteet vaikuttivat kuivan, ilman säilöntäainetta tehdyn paalirehun ruokinnalliseen arvoon enemmän kuin lievästi esikuivatun, happosäilötyn siilorehun arvoon. Hyvässä säässä korjatut rehut lypsättivät lehmiä yhtä ...
Säilörehun korjuutekniikka ei vaikuta juustojen laatuun
(Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Juustonvalmistuksen taloudellisuus riippuu muun muassa maidosta saatavasta juustosaaliista sekä lopputuotteen aistittavasta ja mikrobiologisesta laadusta. Varsinaiseen juustosaaliiseen puolestaan vaikuttavat lehmärotu, ...
Niittomurskaimet kuivattavat rehua tasaveroisesti
(Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Vastalevyllä tai -kammalla varustetut varsta- ja kumitelamurskaimet ovat tasaveroisia rehun kuivumisen edistäjiä. Kulmikkailla varstoilla varustetussa niittomurskaimessa suuri murskausvoimakkuus voi jopa hidastaa kuivumista. ...
Herne- ja rypsirouhe säilörehuruokinnan valkuaistäydennyksenä
(Maaseudun Tulevaisuus, 1998)
Kevät- ja syyssäilörehun sekä valkuais- ja väkirehutason vaikutus maidontuotannossa
(Maaseudun Tulevaisuus, 1998)
Herne ja rypsi valkuaisrehuina luonnonmukaisessa maidontuotannossa
(Maaseudun Tulevaisuus, 1999)
Säilörehu- ja laidunruokintaa vertailtiin kesällä 1974
(Maaseudun TulevaisuusMaaseudun Tulevaisuus, 1975)
Rasvahappolisäys säilörehuvaltaisessa ruokinnassa lisää maidontuotosta
(Maaseudun Tulevaisuus, 1996)
Säilörehu on maitotilallisten ykkösasia
(Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Säilörehun laatu heijastuu maitotiloilla eläinten terveyteen, lopputuotteen laatuun ja taloudelliseen tulokseen. Tilakoon kasvaminen asettaa onnistumiselle uudenlaisia haasteita.