Haku
Viitteet 1-10 / 14
Elinkaariajattelulla ympäristöasiat hallintaan
(Maaseudun Tulevaisuus, 2003)
MTT:ssä kehitetään maaseudun pienille ja keskisuurille yrityksille sopivaa mallia tuotteiden ja palveluiden ympäristölaadun todentamiseen ja tuotteistamiseen. Ekotuotteistamismallin avulla yritykset voivat parantaa sekä ...
Sianlihan tuotannon ympäristövaikutukset selville
(Maaseudun Tulevaisuus, 2003)
Maanviljelyyn liittyviä toimintoja muuttamalla voidaan tehokkaimmin parantaa monien maataloustuotteiden ympäristöasioita. Näin siitäkin huolimatta, että tuotteen elinkaareen kuuluu viljelyn lisäksi muun muassa lannoitteiden ...
Säilörehun korjuuasteen vaikutus lehmien tuotantoon
(Maaseudun TulevaisuusMaaseudun Tulevaisuus, 1978)
Rehun energiapitoisuus ja energiavalkuaissuhde munintakauden loppupuolella
(Maaseudun TulevaisuusMaaseudun Tulevaisuus, 1982)
Herne maittaa Nyholmien luomusioille : Oikealla lajikkeella herneen viljely helppoa
(Maaseudun Tulevaisuus, 2005)
Steve ja Sonja Nyholmin luomutilan siat saavat valkuaisensa kotimaisista rehuista, pääasiassa herneestä ja rypsistä. Laajamittainen herneen viljely aloitettiin tilalla viime vuonna. Kokemukset rehukasvista ovat hyviä.
Typpitasot rehuntuotannossa Pirkanmaalla
(Maaseudun TulevaisuusMaaseudun Tulevaisuus, 1981)
Herneestä valkuaista myös siipikarjalle
(Maaseudun Tulevaisuus, 2005)
Herne sopii myös siipikarjan ruokintaan. Herneen valkuainen sisältää runsaasti lysiiniä, yhtä välttämättömistä aminohapoista. Korkeatuottoisen siipikarjan rehustuksessa tuotantoa rajoittava aminohappo on kuitenkin usein ...
Rehuherneen taloudellinen asema on haastava
(Maaseudun Tulevaisuus, 2005)
Rehuherneen viljely on Suomessa ollut varsin vähäistä. Alhainen hinta, korkeat viljelykustannukset ja viljelyyn liittyvät riskit ovat olleet esteinä herneenviljelyn yleistymiselle. Lisäksi muiden valkuaislähteiden, kuten ...
Useat hernelajikkeet sopivat lihasikojen rehuksi
(Maaseudun Tulevaisuus, 2005)
Suomalaiset hernelajikkeet, Karita, Perttu ja Tiina, sekä virolainen rehuhernelajike, Kirke, soveltuvat hyvin lihasikojen ruokintaan. Sianlihan maku, mureus ja mehukkuus olivat herneruokinnoilla hyvät. Myöskään lihan ...
Herne maistuu siniketuillekin
(Maaseudun Tulevaisuus, 2005)
Siniketut saivat tilaisuuden maistaa raakaa ja kypsytettyä hernettä turkiseläinrehussa. Sinikettujen kasvua ja rehunkulutusta seurattiin sekä nahkojen laatu arvosteltiin. Rehuista määritettiin myös ravintoaineiden ...