Haku
Viitteet 1-10 / 33
Maankäyttö vaikuttaa elintarvikkeiden hiilijalanjälkiin
(Maaseudun tulevaisuus, 2012)
Trooppisten metsien tuhoalueilta tulevat raaka-aineet vaikuttavat suomalaistenkin tuotteiden hiilijalanjälkiin. On tärkeää, että suomalainenkin elintarvikeketju tunnistaa oman vastuunsa ja ottaa metsien kaatamisesta ...
Kasvintuotanto globaalien muutosten myllerryksessä
(Maaseudun tulevaisuus, 2007)
Suomalaisella kasvintuotannolla on edellytykset vahvistua tulevaisuudessa. Se edellyttää kuitenkin kokonaisvaltaisia, biologisilta perusteiltaan ja ympäristövaikutuksiltaan luotettavia tuotantoennusteita, joissa huomioidaan ...
Maataloustuotanto ja kestävä kehitys
(Maaseudun tulevaisuus, 2007)
MTT:n tavoitteena on, että tulevaisuuden maatila ja koko elintarvikeketju on taloudellisesti kannattava, ympäristöä mahdollisimman vähän kuormittava, energiatehokas ja bioenergiaa hyödyntävä sekä yhteiskunnan laajalti hyväksymä.
Kasvihuonekaasujen päästöt voivat lisääntyä suorakylvettäessä
(Maaseudun tulevaisuus, 2008)
Suorakylvöön siirtyminen ei välttämättä vähennä peltomaan kasvihuonekaasupäästöjä Suomen ilmasto-oloissa. Tämä havaittiin MTT:n tekemässä esiselvityksessä. Kahdella koepaikalla suorakylvetyltä pellolta kasvihuonekaasupäästöjä ...
Ilmastonmuutos vaikuttaa Suomen maa- ja elintarviketalouteen
(Maaseudun tulevaisuus, 2008)
Kasvukauden lyhyys on rajoittanut Suomessa kasvintuotantoa. Ilmastonmuutos tuo helpotusta tähän ongelmaan. Toisaalta ilmaston ääri-ilmiöt, kuten kuivuusjaksot ja rankkasateet sekä talvien lämpeneminen ja sateisuuden ...
Maatiloilla säästetään energiaa
(Maaseudun tulevaisuus, 2007)
Ilmastonmuutoksen merkit näkyvät kaikkialla. Suomessakin ilmaston lämpeneminen vaikuttaa merkittävästi maatalouteen. Maatiloilla ilmastonmuutosta pyritään torjumaan tehostamalla energiankäyttöä. Apuna on pian käynnistyvä ...
Uudet kasvilajikkeet ja huomisen kasvintuotanto
(Maaseudun tulevaisuus, 2009)
Maaseudun Tieteen kevätnumero on jo käsillä, vaikka lumipeite vain paksunee. Perinteikäs kevätnumero kokoaa tietopaketin uusista kasvilajikkeista ja lajiketestauksesta. Siis erittäin käytännönläheistä tietoa sille, joka ...
MTT:ssä tutkittua
(Maaseudun tulevaisuus, 2009)
Elintarvikeketjun ympäristövastuu alkaa alkutuotannosta
(Maaseudun tulevaisuus, 2009)
Ruoan ympäristövastuun tulee ulottua läpi ruokaketjun. Vastuun profiilin muodostumiseen vaikuttavat ratkaisevasti sekä maatalous raaka-ainetuottajana että kuluttaja ruokavalinnoillaan.
Anu Harkki aloitti työnsä MTT:n tutkimusjohtajana
(Maaseudun tulevaisuus, 2010)
MTT:n uusi tutkimusjohtaja Anu Harkki aloitti työnsä vuodenvaihteessa. Hän pitää vahvaa kotimaista maatalous- ja elintarviketutkimusta tärkeänä jo Suomen luonnonolojen erityisyyden takia.