Haku
Viitteet 1-10 / 186
Optimaalisesti rehua ja maitoa
(Suomen maataloustieteellinen seura, 2008)
Maitoa siilo- tai paalirehulla
(Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Korjuuolosuhteet vaikuttivat kuivan, ilman säilöntäainetta tehdyn paalirehun ruokinnalliseen arvoon enemmän kuin lievästi esikuivatun, happosäilötyn siilorehun arvoon. Hyvässä säässä korjatut rehut lypsättivät lehmiä yhtä ...
Säilörehun ensi- ja jälkikasvun korjuuajan sekä väkirehutäydennyksen vaikutus lypsylehmien maidontuotantoon
(Suomen Maataloustieteellinen Seura, 2004)
Säilörehun korjuutekniikka ei vaikuta juustojen laatuun
(Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Juustonvalmistuksen taloudellisuus riippuu muun muassa maidosta saatavasta juustosaaliista sekä lopputuotteen aistittavasta ja mikrobiologisesta laadusta. Varsinaiseen juustosaaliiseen puolestaan vaikuttavat lehmärotu, ...
Emolehmien ruokintakertojen vähentäminen ei tuo suuria säästöjä
(Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Emolehmillä ruokintakertoja vähentämällä pyritään säästämään työkustannuksia ja siten parantamaan tuotannon taloudellista tulosta. Tutkittujen työmenekkien perusteella emolehmien ruokinta joka kolmas päivä pienensi ...
Emolehmille riittää ruokinta joka kolmas päivä
(Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Ruokinta joka kolmas päivä soveltuu täysikasvuisille emolehmille sisäruokintakaudeksi kylmiin tuotanto-olosuhteisiin, kun eläimet saavat riittävästi energiaa ylläpitoon ja maidontuotantoon. Harvennetulla ruokinnallakin ...
Puusta maitoa? Mikrokiteinen selluloosa ensikertaa lypsylehmien rehuna
(Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, 2019)