Haku
Viitteet 1-5 / 5
Broilerintuotannon ympäristövaikutukset on selvitetty
(Maaseudun tulevaisuus, 2007)
Broilerintuotannossa suurin rasitus ympäristölle aiheutuu broilerien kasvatuksesta ja rehujen viljelystä. Ympäristövaikutusten hallinta on huomattavasti vaikeampaa alkutuotannossa kuin tuotantoketjun teollisissa prosesseissa.
Omalla viljalla kustannusjahtiin broilerintuotannossa
(Maaseudun tulevaisuus, 2008)
Rehu voi muodostaa yli puolet broilerintuotannon kustannuksista. Siksi uudet ideat ruokinnan järjestämiseen ovat tervetulleita. Yksi vaihtoehto on kuivan tai ilmatiiviisti säilötyn kokojyväviljan käyttäminen yhdessä ...
Ksylanaasi parantaa munitusrehun energia-arvoa
(Maaseudun tulevaisuus, 2009)
Viljojen sisältämät ravintokuidut ovat ihmiselle hyväksi, mutta siipikarjalle ne saattavat aiheuttaa ruuansulatusongelmia. Ruuansulatuksen apuna voidaan käyttää rehuentsyymeitä kuten ksylanaasia.
Uudet hankkeet
(Maaseudun tulevaisuus, 2012)
Paikallisten rehujen hyödyntämistä sikojen ja siipikarjan luomuruokinnassa tutkitaan yhteiseurooppalaisessa luomuhanke ICOPP:ssa. Hankkeessa päivitetään suomalaistenkin luomusikojen ja -siipikarjan rehustusmahdollisuuksia.
Rehuvalkuaisen optimointi parantaa kasvua jo alkuvaiheessa
(Maaseudun tulevaisuus, 2011)
Untuvikkojen prestarter-ruokinta vauhditti broilerien kasvua koko kasvatuskauden ajan ja paransi tuotantotuloksia. Kasvatusrehun valkuaispitoisuutta alentamalla tuotanto puolestaan heikkeni, mutta ympäristöä kuormittavaa ...