Haku
Viitteet 1-6 / 6
Huomioi kehitysrytmi apilanurmen korjuussa
(Maaseudun tulevaisuus, 2007)
Alkukesällä nurmirehun sulavuus laskee kasvun edetessä, mutta samalla sadon määrä kasvaa. Korjuuaika vaikuttaa rehun sulavuuteen, syöntiin ja satoon, joten sillä on tärkeä merkitys rehuntuotannon taloudellisuudessa. ...
Nestemäiset etanoliteollisuuden sivutuotteet sonnien ruokinnassa
(Maaseudun tulevaisuus, 2007)
Valkuaislisäyksestä on lihanaudoilla yleensä vain vähän hyötyä, kun ruokinnassa käytetään hyvälaatuista nurmisäilörehua sopivan energiarehun kera. MTT:n tutkimuksen perusteella myöskään sulavuudeltaan keskinkertaista ...
Juolavehnävaltainen säilörehu lehmien ruokinnassa
(Maaseudun tulevaisuus, 2008)
Juolavehnävaltaisen säilörehun kemiallinen koostumus ja sulavuus osoittautuivat MTT:n kokeessa timoteivaltaisen veroisiksi. Myös ensimmäisen sadon syönti ja maidontuotantovaikutus olivat samaa luokkaa. Toisen sadon ...
KarjaKompassi näyttää ruokinnan suunnan
(Maaseudun tulevaisuus, 2009)
Nautakarjatilojen tuotannonohjaukseen kehitetään ProAgrian johdolla uutta KarjaKompassi-järjestelmää. Kotimaisen tutkimuksen tuloksena lypsylehmien rehunsyönti, rehuannoksen sulatus ja maidontuotanto on pystytty mallintamaan. ...
Sonnin ruokinnassa voi säästää
(Maaseudun tulevaisuus, 2008)
Lihanautojen ruokintakokeissa valkuaislisästä ei ollut hyötyä yli puolen vuoden ikäisten, maitorotuisten sonnien ruokinnassa, jos karkearehuna käytettiin hyvälaatuista, hyvin sulavaa nurmisäilörehua. Valkuaislisä on kallis ...
Ohraa vai kauraa väkirehuksi sonneille?
(Maaseudun tulevaisuus, 2008)
Ohraväkirehulla saavutettiin MTT:n tutkimuksessa hieman paremmat kasvutulokset maitorotuisten sonnien ruokinnassa kuin kauralla. Ohran osittainen korvaaminen kauralla saattaa kuitenkin olla taloudellisesti järkevää, koska ...