Haku
Viitteet 1-5 / 5
Huomioi kehitysrytmi apilanurmen korjuussa
(Maaseudun tulevaisuus, 2007)
Alkukesällä nurmirehun sulavuus laskee kasvun edetessä, mutta samalla sadon määrä kasvaa. Korjuuaika vaikuttaa rehun sulavuuteen, syöntiin ja satoon, joten sillä on tärkeä merkitys rehuntuotannon taloudellisuudessa. ...
Artturi-verkkopalvelusta apua myös hevosten ruokintaan
(Maaseudun tulevaisuus, 2008)
Artturi-verkkopalvelu on MTT:n ja Valion yhteinen verkkopalvelu, joka tukee nurmirehujen tuotantoa ja käyttöä. Fokus on lehmissä, mutta Artturi palvelee myös hevosia nurmirehujen käyttäjinä.
Säilöheinän laatuun vaikuttavat tekijät
(Maaseudun tulevaisuus, 2008)
Eläinlajien ravinnontarve ja ruoansulatus ovat erilaisia, joten myös rehujen laatutavoitteet ja tekotapa vaihtelevat. Esimerkiksi hevosen rehun energia-, valkuais- ja sokeripitoisuustavoite ei ole sama kuin lypsylehmän. ...
Ruokonata ei vedä vertoja timotei-nurminadalle hevosrehuna
(Maaseudun tulevaisuus, 2008)
Varhaisella kasvuasteella valmistettu ruokonatasäilörehu sopii hevosten ruokintaan. Se ei kuitenkaan ole timotei-nurminatasäilörehun veroista. Ruokonatasäilörehun käymislaatu on hyvä, mutta sulavuus, rehuarvo ja maittavuus ...
Korjuuaika ratkaisee nurmirehujen sulavuuden
(Maaseudun tulevaisuus, 2008)
Säilörehujen sulavuus huononee, kun korjuu vuvästyy. Timotei-nurminatasäilörehu on kaikilla kasvuasteilla paremmin sulavaa kuin ruokonadasta tehty säilörehu. Myös ruokonadasta saadaan hyvää ja maittavaa rehua hevosille, ...