Haku
Viitteet 1-7 / 7
Suomessa tuotetaan ruokaa pienellä vesijalanjäljellä
(Maaseudun tulevaisuus, 2012)
Vedenkulutuksesta puhuttaessa ajatellaan usein kuluttajien suoraa vedenkäyttöä, vaikkapa suihkussa käyntiä ja pihanurmen kastelua. Paljon merkittävämpää on kuitenkin vesi, jota on tarvittu tuotteiden, kuten elintarvikkeiden ...
Sokerialalla on valmistauduttava tulevaan
(Maaseudun tulevaisuus, 2012)
Suomessa 22 erilaista ryvässipulia
(Maaseudun tulevaisuus, 2012)
MTT kuulutti keväällä yhä viljelyssä olevia ryvässipuleita. 41 viljelijää lähetti sipulinäytteitä DNA-kantavertailuun. Kuusi näytteistä osoittautui kannoiksi, joita ei ollut aikaisemmin MTT:n kokoelmissa.
Tyrnien kirjo maistui koululaisille
(Maaseudun tulevaisuus, 2012)
Miltä maistuu satakuntalainen tyrni, entä miltä siperialainen? Viime elokuussa MTT kutsui Jokioisten Miinan koulun viidennen luokan arvioimaan Ferrarian rinteen tyrnimarjoja. Maisteluun osallistui myös jokioislaisia ...
Arvokkaat kasvit löytyvät tietokannoista
(Maaseudun tulevaisuus, 2012)
Kansallinen kasvigeenivaraohjelma ja MTT vaalivat suomalaisia maa- ja puutarhatalouden arvokkaiksi todettuja kasvikantoja. Niitä säilytetään Suomessa kasvullisina kokoelmina ja kylmäsäilytettynä, ja niiden siemenet ...
MTT etsii pitkään viljeltyjen maatiaiskasvien tarinoita + faktaruutu: Huvitus löytyi muistitiedon avulla
(Maaseudun tulevaisuus, 2012)
Tiedätkö, missä kasvaa paikallinen omena, päärynä, ryvässipuli ja vanha humalakasvusto? Viljeletkö vielä vanhaa rukiin, kauran, ohran tai vehnän viljakantaa? Entä onko aitaorapihlajasi todella vanhaa kantaa?
Maatiaisohran tuotteistaminen vaati vuosien työn
(Maaseudun tulevaisuus, 2012)
Suomessa viljellään hyvin vähän vanhoja viljalajikkeita, etenkin maatiaisviljoja. Kuluttajat ovat yhä kiinnostuneempia elintarvikkeista, joiden alkuperä on vahvasti paikallinen ja historiallinen.