Haku
Viitteet 1-10 / 355
Ruokaketjun ja ruoankulutuksen vastuullisuutta metsästämässä
(Maaseudun tulevaisuus, 2012)
Vastuullinen ruokaketju - hyvinvoiva kuluttaja -tutkimusalue kurottaa tulevaisuuteen tekemällä kokonaisvaltaista tutkimusta ruokaketjusta, ruoankulutuksesta ja niiden vastuullisuudesta.
Kotitalouksien ruokahävikki - pakkauksella on väliä
(Maaseudun tulevaisuus, 2012)
Tietotekniikka parantaa elintarvikeketjun jäljitettävyyttä
(Maaseudun tulevaisuus, 2012)
Elintarvikeketjun jäljitettävyys on elintarviketurvallisuuden tärkeä osatekijä. Jäljitettävyyden tehokkuutta ja luotettavuutta voidaan parantaa tietotekniikan avulla.
Luonnonhoitopelto edistää monimuotoisuutta
(Maaseudun tulevaisuus, 2012)
Ympäristötuen hakuaika jatkuu huhtikuun loppuun, joten nyt on aika pohtia luonnonhoitopellon perustamista.
Maankäyttö vaikuttaa elintarvikkeiden hiilijalanjälkiin
(Maaseudun tulevaisuus, 2012)
Trooppisten metsien tuhoalueilta tulevat raaka-aineet vaikuttavat suomalaistenkin tuotteiden hiilijalanjälkiin. On tärkeää, että suomalainenkin elintarvikeketju tunnistaa oman vastuunsa ja ottaa metsien kaatamisesta ...
Lihasikalat ylsivät vastuullisen tuotannon kriteereihin edellisvuotta paremmin
(Maaseudun tulevaisuus, 2012)
Jo 93 prosenttia lihasikaloista täyttää vastuullisen tuotannon vaatimukset. Myös tilojen myyntikatteet ovat parantuneet samassa tahdissa sikojen hyvinvoinnin kanssa.
Kuluttajat toivovat läpinäkyvää ja jäljitettävää lihaketjua
(Maaseudun tulevaisuus, 2012)
Kuluttajat haluavat suosia kotimaisia lihatuotteita. Heitä kiinnostavat kysymykset siitä, mistä ruoka tulee, miten tuoteturvallisuus on varmistettu ja kuinka tuotantoeläimiä on kohdeltu. Lisätietoa ruokaketjun toiminnasta ...
Lehmän hyvinvointi taattu säädöksellä?
(Maaseudun tulevaisuusMaaseudun tulevaisuus, 2012)
Maa- ja metsätalousministeriö antoi tammikuussa uuden asetuksen lypsykarjarakennusten rakennusteknisistä ja toiminnallisista vaatimuksista. Asetuksen valmistelua edelsi laaja lausuntokierros, johon uskoakseni alan toimijat ...
Kirjolohen kasvatuksen ympäristövaikutukset pienentyneet
(Maaseudun tulevaisuus, 2012)
Kirjolohen tuotantoketjun rehevöittävä vaikutus on pienentynyt noin 26 prosenttia suhteessa kalojen tuotantomäärään vuosina 2002-2009. Suomessa kasvatetun kirjolohen ympäristövaikutuksia verrataan tutkimuksessa myös ...
Maaperän hiili vähenee Suomen peltomailla
(Maaseudun tulevaisuus, 2012)
Suomen peltomaiden hiilivarasto on vähentynyt, osoittaa Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT:n 35-vuotinen seurantatutkimus. Kehityssuunta on epäedullinen sekä ilmaston, kestävän ruuantuotannon että ympäristön ...