Haku
Viitteet 1-10 / 223
Kyllä sonnikin kasvaa laitumella
(Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Laiduntaminen hidasti yli vuodenikäisten maitorotuisten sonnien päiväkasvua verrattuna pihattokasvatukseen. Tästä huolimatta laiduntaminen kannatti, koska laidunsonnien teuraspainot olivat hieman suuremmat kuin pihatossa ...
Kevätvehnät kesähelteessä 1986
(Maaseudun TulevaisuusMaaseudun Tulevaisuus, 1987)
Italianraiheinä parantaa kokoviljan rehuarvoa
(Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Kokoviljan ja italianraiheinän seoskasvuston kokonaissato on suurin, kun vilja korjataan kaksi viikkoa tähkälle tulon jälkeen. Kokoviljan sulavan sadon määrä on paras myöhäisellä taikinatuleentumisasteella korjattaessa. ...
Elintarvikkeen lisäominaisuus edellytys lisähinnalle
(Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Suomalainen elintarviketeollisuus on kansainvälistynyt nopeasti. Yritykset ovat ostaneet tuotantolaitoksia etenkin Itämeren alueella. Suomalaisen raaka-aineen kysyntää laajeneminen ei ole vähentänyt, mutta ei lisännytkään. ...
Läpinäkyvyys vahvistaa kuluttajien luottamusta elintarvikeketjuun
(Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Laatu, ruokaturvallisuus ja luottamus ovat suomalaisen elintarvikeketjun elinehto ja kilpailukyvyn edellytys. Välittyykö viesti elintarvikeketjun laatutyöstä kuluttajille asti? Ja vahvistetaanko sillä kuluttajien luottamusta ...
Kompostoinnin vaikutus lietelannan laatuun ja käsiteltävyyteen
(Maaseudun TulevaisuusMaaseudun Tulevaisuus, 1987)
Teurashiehoille sopii tehostettu ruokinta
(Maaseudun TulevaisuusMaaseudun Tulevaisuus, 2006)
Teurashiehojen ruokinnan tavoitteena on tuottaa nopeasti kasvavia, mutta samalla mahdollisimman vähän rasvoittuvia ruhoja. Nykyisin teurashiehot kasvatetaan yli 400 kilogramman elopainoon, mikä lisää ruhojen rasvoittumisriskiä. ...
Arvokas ruis
(Maaseudun Tulevaisuus, 2002)
Ruis on pohjoisen Euroopan erikoisvilja, jolla on vankka sija ruokakulttuureissa. Venäjä, Puola, Viro tai Suomi ilman hapanta ruisleipää eivät olisi entisellään. Saksassa viljellään noin kaksi kolmasosaa EU:n rukiista. ...
Säilörehun korjuutekniikka ei vaikuta juustojen laatuun
(Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Juustonvalmistuksen taloudellisuus riippuu muun muassa maidosta saatavasta juustosaaliista sekä lopputuotteen aistittavasta ja mikrobiologisesta laadusta. Varsinaiseen juustosaaliiseen puolestaan vaikuttavat lehmärotu, ...
Teurastusta edeltävä paasto ja kuitupitoinen rehu parantavat sianlihan laatua
(Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Hyvä punertava väri, vähäinen kudosnesteiden valuma ja riittävä lihaksen sisäisen rasvan määrä ovat tärkeitä, kuluttajien ja elintarviketeollisuuden kaipaamia, sianlihan laatuominaisuuksia. Niihin pyritään vaikuttamaan ...