Agricultural and Food Science - Selaus asiasanan mukaan "oat"

    • Are there indications of climate change induced increases in variability of major field crops in the northernmost European conditions? 

      Peltonen-Sainio, Pirjo; Jauhiainen, Lauri; Hakala, Kaija
      Agricultural and Food Science : 3-4 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2009)
      Ilmastonmuutos lisää tuotannon epävarmuutta, koska sääolojen vaihtelu lisääntyy ja sään ääri-ilmiöt yleistyvät. Satoerot suotuisien ja epäsuotuisien kasvukausien välillä korostuvat myös lajikkeiden sadontuottokyvyn ...
    • Cultivar improvement and environmental variability in yield removed nitrogen of spring cereals and rapeseed in northern growing conditions according to a long-term dataset 

      Peltonen-Sainio, Pirjo; Jauhiainen, Lauri
      Agricultural and Food Science : 4 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2010)
      Sadon mukana poistuneen typen suhde lannoitteena annettuun typpeen (%) on tärkeä ja helposti määritettävä typen käytön mittari. Arvon ollessa 100 annettu typpilannoitus vastaa puintien mukana pellolta poistuneen typen ...
    • Germination: a means to improve the functionality of oat 

      Kaukovirta-Norja, Anu; Wilhelmson, Annika; Poutanen, Kaisa
      Agricultural and Food Science : 1-2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2004)
      Kaura on terveellinen ja monipuolinen elintarvikeraaka- aine, ja se on tärkeä viljelykasvi suomalaisessa maataloudessa. Kauraa käytetään varsin perinteisesti, ja niinpä kauran menekin ja erityisesti jalostettujen ...
    • Impact dehulling oat grain to improve quality of on-farm produced feed : 1. Hullability and associated changes in nutritive value and energy content 

      Peltonen-Sainio, Pirjo; Kontturi, Markku; Rajala, Ari; Kirkkari, Anna-Maija
      Agricultural and Food Science : 1-2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of FinlandMTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2004)
      Kauran kuori vastaa ravintoarvoltaan heikkolaatuista olkea, mikä heikentää huomattavasti kauran ravintoarvoa. Teollisuudesta tutulla kuorinnalla voidaan parantaa kotoisen kaurarehun laatua myös maatiloilla, tai kuorinta ...
    • Impact dehulling oat grain to improve quality of on-farm produced feed : 2. Groat breakage and storability 

      Peltonen-Sainio, Pirjo; Lehtinen, Pekka; Kontturi, Markku; Rajala, Ari; Kirkkari, Anna-Maija
      Agricultural and Food Science : 1-2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of FinlandMTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2004)
      Kotoisen kaurarehun laatua voidaan parantaa huomattavasti kuorinnalla. Kuorittaessa kauran jyvä saattaa kuitenkin vaurioitua, jolloin rasvoja hajottavat entsyymit aktivoituvat. Tämä saattaa johtaa rasvojen härskiintymiseen, ...
    • Meat bone meal as fertiliser for barley and oat 

      Chen, Lin; Kivelä, Jukka; Helenius, Juha; Kangas, Arjo
      Agricultural and Food Science : 3 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of FinlandMTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2011)
      The traditional production of mineral N and P fertilisers is unsustainable due its reliance on fossil fuels in the case of N, and on limited mineral resource stocks in the case of P. The use of alternative or complementary ...
    • Plant growth regulators to manipulate oat stands 

      Rajala, Ari
      Agricultural and Food Science : 1-2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2004)
      Kasvunsääteitä käytetään perinteisesti viljojen korren pituuskasvun hidastamiseen ja lakoutumisen vähentämiseen. Kasvunsääteiden kortta lyhentävä vaikutus perustuu korren pituuskasvua säätelevän gibberelliini- hormonin ...
    • Reduced fertiliser use and changes in cereal grain weight, test weight and protein content in Finland in 1990-2005 

      Salo, Tapio; Eskelinen, Juha; Jauhiainen, Lauri; Kartio, Mirja
      Agricultural and Food Science : 4 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2007)
      Ympäristötuen ehtojen mukaisen peruslannoituksen ja tarkennetun lannoituksen on pelätty alentavan viljasadon laatua. Tässä tutkimuksessa verrattiin Elintarviketurvallisuusviraston Viljantarkastuksen analysoimien viljanäytteiden ...
    • Role of lipid reactions in quality of oat products 

      Lehtinen, Pekka; Laakso, Simo
      Agricultural and Food Science : 1-2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2004)
      Perinteisten kauratuotteiden valmistuksessa säilyvyyttä rajoittavia rasvojen reaktioita on pyritty hallitsemaan kokemuksiin perustuen. Prosessointitapojen monipuolistuessa ja uusien tuotteiden ilmestyessä markkinoille ...
    • The emergence of cereal fungal diseases and the incidence of leaf spot diseases in Finland 

      Jalli, Marja; Laitinen, Pauliina; Latvala, Satu
      Agricultural and Food Science : 1 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2011)
      Suomen viljapelloilta on määritetty 57 sienikasvitautia. Ensimmäinen viittaus taudinaiheuttajalajistoon on vuodelta 1869 ja viimeisimmät vuoden 2001 ohranäytteistä määritetty Ramularia collo-cygni sekä Fusarium langsethiae. ...
    • Yield trends of temperate cereals in high latitude countries from 1940 to 1998 

      Slafer, Gustavo A.; Peltonen-Sainio, Pirjo
      Agricultural and Food Science in Finland : 2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2001)
      Buenos Airesin yliopisto, Argentiina ja MTT (Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus) Vehnä on ainoa lauhkean vyöhykkeen vilja, jonka satoisuuden kehitystä on aiemmin tarkasteltu kattavasti maailmanlaajuisesti ja ...