Agricultural and Food Science - Selaus asiasanan mukaan "lajikkeet"

    • Bast fibre content, fibre yield and fibre quality of different linseed genotypes 

      Sankari, Hannele
      Agricultural and Food Science in Finland : 1 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2000)
      Öljypellavaa (Linum usitatissimum L.) viljellään siementuotantoa varten eikä se tuota kilpailukykyistä kuitusatoa kuitupellavaan verrattuna. Öljypellavan viljelyn sivutuotteena syntyviä varsia voitaisiin kuitenkin käyttää ...
    • Chlormequat chloride and ethephon affect growth and yield formation of conventional, naked and dwarf oat 

      Peltonen-Sainio, Pirjo; Rajala, Ari
      Agricultural and Food Science in Finland : 3 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2001)
      Ohra- ja vehnäkasvustojen lako torjutaan kasvunsäätein kauraa yleisemmin. Myös tutkimus on keskittynyt näihin ensin mainittuihin viljalajeihin. Kaura saattaa kuitenkin reagoida tähkällisiä viljoja herkemmin kasvuoloissa ...
    • Description of three new arctic bramble cultivars and proposal for cultivar identification 

      Pirinen, Heli; Dalman, Pirjo; Kärenlampi, Sirpa; Tammisola, Jussi; Kokko, Harri
      Agricultural and Food Science in Finland : 4 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1998)
      Uusia mesimarjalajikkeita (Rubus arcticus L.) tarvitaan lisää, sillä populaatiossa on oltava ainakin kolmea erilaista kantaa hyvän pölytyksen ja satotason saavuttamiseksi. Tässä tutkimuksessa on löydetty kolme uutta ...
    • Effect of nitrogen fertilization, grass species and cultivar on sod production on Valkeasuo peat bog - a case study 

      Virkajärvi, Perttu; Huhta, Harri; Tuuri, Hannu
      Agricultural and Food Science in Finland : 3 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1997)
      Siirtonurmikon tuotantomahdollisuuksia tutkittiin Tohmajärven Valkeasuolla vuosina 1990-1993 osana polttoturvesoiden jälkikäyttöä selvittävää projektia. Tutkimuksen päämääränä oli selvittää typpilannoituksen sekä kasvilajien ...
    • Effects of variety, soil type and nitrogen fertilizer supply on the nutritive value of barley for growing-finishing pigs 

      Valaja, Jarmo; Suomi, Kaija; Alaviuhkola, Timo; Mela, Timo
      Agricultural and Food Science in Finland : 4 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1997)
      Tutkimuksessa selvitettiin lajikkeen, typpilannoitus-tason ja maalajin vaikutuksia ohran kemialliseen koostumukseen, in vitro -sulavuuteen sekä ruokinnalliseen arvoon lihasioilla. Tutkimuksessa käytetyt 12 ohraerää ...
    • Growth of and partitioning between shoot and storage root of carrot in a northern climate 

      Suojala, Terhi
      Agricultural and Food Science in Finland : 1 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2000)
      Vihanneslajikkeiden kasvurytmin oikea ajoittuminen suhteessa ympäristötekijöiden muutoksiin on sadontuotannon edellytys pohjoisissa oloissa. Tässä tutkimuksessa kuvataan kahden porkkanalajikkeen kasvua suhteessa säätekijöihin ...
    • Jenkka and Jatsi, two new red raspberry cultivars 

      Dalman, Pirjo; Hiirsalmi, Heimo; Hietaranta, Tarja; Linna, Minna-Maria
      Agricultural and Food Science in Finland : 1 (Maatalouden tutkimuskeskusAgricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1997)
      Kaksi uutta vadelmalajiketta Jenkka ja Jatsi on laskettu viljelyyn Maatalouden tutkimuskeskuksen marjakasvien jalostusohjelman tuloksena. Lajikkeet on valittu 1970- ja 1980-luvuilla Puutarhatuotannon tutkimuslaitoksella ...
    • Selenium content of Finnish oats in 1997-1999: effect of cultivars and cultivation techniques 

      Eurola, Merja; Hietaniemi, Veli; Kontturi, Markku; Tuuri, Hannu; Kangas, Arjo; Niskanen, Markku; Saastamoinen, Marketta
      Agricultural and Food Science : 1-2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2004)
      Tutkimus oli osa Kaura raaka-aineen laadunohjausjärjestelmä -hanketta, jossa selvitettiin laajasti suomalaisen kauran laatua ja soveltuvuutta elintarvikeja rehukäyttöön. Tavoitteena oli selvittää kauran seleenipitoisuuksia ...
    • Yield potential of chive: Effects of cultivar, plastic mulch and fertilisation 

      Suojala, Terhi
      Agricultural and Food Science in Finland : 2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2003)
      Ruohosipuli on monivuotinen ja Suomessa luonnonvarainen yrttikasvi. Ruohosipulin kaupallinen tuotanto on maassamme hyvin vähäistä, ja yrttiä tuodaan runsaasti maahan. Tästä heräsi kiinnostus selvittää mahdollisuuksia ...