Agricultural and Food Science - Selaus asiasanan mukaan "laatu"

    • Bast fibre content, fibre yield and fibre quality of different linseed genotypes 

      Sankari, Hannele
      Agricultural and Food Science in Finland : 1 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2000)
      Öljypellavaa (Linum usitatissimum L.) viljellään siementuotantoa varten eikä se tuota kilpailukykyistä kuitusatoa kuitupellavaan verrattuna. Öljypellavan viljelyn sivutuotteena syntyviä varsia voitaisiin kuitenkin käyttää ...
    • Characterising strengths, weaknesses, opportunities and threats in producing naked oat as a novel crop for northern growing conditions 

      Peltonen-Sainio, Pirjo; Kirkkari, Anna-Maija; Jauhiainen, Lauri
      Agricultural and Food Science : 1-2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2004)
      Paljasjyväistä kauraa viljeltiin Suomessa vain 285 hehtaarilla vuonna 2002, mikä on alle promille kauran viljelyalasta. Pieni viljelyala on seurausta useista epävarmuustekijöistä. Paljasjyväisyyteen kytkeytyy vahvuuksia ...
    • Hygienic quality of stem fractions of mechanically processed fibre hemp and linseed 

      Kymäläinen, Hanna-Riitta; Nykter, Minna; Hautala, Mikko; Sjöberg, Anna-Maija
      Agricultural and Food Science : 2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2005)
      Niinikuitu on tärkein teknisiin sovelluksiin, kuten lämmöneristeisiin ja pakkausmateriaaleihin käytettävä niinikuitukasvien jae. Niinikuitukasvien jakeiden hygieeninen laatu on tärkeää lämmöneristeissä, jotka voivat ...
    • Introduction of automatic milking system in Finland effect on milk quality 

      Salovuo, Heidi; Ronkainen, Pilvi; Heino, Antti; Suokannas, Antti; Ryhänen, Eeva-Liisa
      Agricultural and Food Science : 4 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2005)
      Lypsy ja siihen liittyvät työt muuttuvat tilalla, kun automaattinen lypsyjärjestelmä otetaan käyttöön. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli tutkia automaattisen lypsyjärjestelmän käyttöönoton vaikutusta maidon koostumukseen ...
    • Microbial protein synthesis, digestion and lactation responses of cows to grass or grass-red clover silage diet supplemented with barley or oats 

      Vanhatalo, Aila; Gäddnäs, Tomas; Heikkilä, Terttu
      Agricultural and Food Science : 3 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2006)
      Tutkimuksessa selvitettiin heinäkasvisäilörehun ja puna-apilapitoisen heinäkasvisäilörehun sekä ohran ja kauran vaikutusta pötsikäymiseen, ravintoaineiden virtaukseen ja sulatukseen sekä maitotuotokseen ja maidon koostumukseen. ...
    • Microbial quality of linseed and fibre hemp plants during growing and harvest seasons 

      Koivula, M.; Kymäläinen, Hanna-Riitta; Vanne, Liisa; Levo, Seija; Pehkonen, Aarne; Sjöberg, Anna-Maija
      Agricultural and Food Science : 4 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2004)
      Öljypellavaa ja kuituhamppua voidaan käyttää moniin teollisiin sovelluksiin. Tässä tutkimuksessa mitattiin pellavan ja kuituhampun korsien mikrobiologista laatua vuosien 2001 ja 2002 kasvukausien ja korjuun aikana. ...
    • Relationships between climate and winter cereal grain quality in Finland and their potential for forecasting 

      Hollins, Philip D.; Kettlewell, Peter S.; Peltonen-Sainio, Pirjo; Atkinson, Mark D.
      Agricultural and Food Science : 3 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of FinlandMTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2004)
      Useat tutkimukset ovat osoittaneet erilaisten säätekijöiden vaikutuksia viljojen satomääriin, mutta harvemmin laatuominaisuuksiin. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli mallintaa syysvehnän ja -rukiin hehtolitran painon ...
    • Response of P, K, Mg and NO 3 -N contents of carrots to irrigation, soil compaction, and nitrogen fertilisation 

      Pietola, Liisa; Salo, Tapio
      Agricultural and Food Science in Finland : 4 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2000)
      Tiedetään, että maan tiiviys vaikuttaa herkästi porkkanan ulkoiseen laatuun. Karoteeni- ja sokeripitoisuuksiin maaperätekijät vaikuttavat huomattavasti vähemmän, minkä osoittivat Maatalouden tutkimuskeskuksessa vuosina ...