Agricultural and Food Science - Selaus nimekkeen mukaan
Viitteet 366-385 / 531
-
Preface
Agricultural and Food Science : 3-4 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2009) -
Preface
Agricultural and Food Science : 2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2009) -
Preface
Agricultural and Food Science : 1 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2005) -
Preface
Agricultural and Food Science : 3 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2005) -
Preface
Agricultural and Food Science : 4 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2007) -
Preliminary studies on using LAB strains isolated from spontaneous sauerkraut fermentation in combination with mineral salt, herbs and spices in sauerkraut and sauerkraut juice fermentations
Agricultural and Food Science : 2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2011)Tutkimuksen tavoitteena oli alustavasti selvittää voidaanko tuottaa hyvää hapankaalia ja hapankaalimehua yhdistämällä fermentoinneissa alhaista suolamäärää, yrttejä, mausteita ja starttereita. Fermentoinneissa käytetyn ... -
Preparation, properties and applications of wheat gluten edible films
Agricultural and Food Science in Finland : 1 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2000)Elintarvikkeiden pakkaamiseen soveltuvien syötävien kalvojen kehittäminen on ollut viime vuosina voimakkaan mielenkiinnon kohteena. Tässä tutkimuksessa valmistettiin kalvoja vehnägluteenista käyttäen pehmittimenä eri ... -
Pressure to change and resistance against it: consumer perceptions and acceptance of nutritionally modified foods
Agricultural and Food Science in Finland : 2 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2000)Mieltymykset ja tottumukset ohjaavat yksilöllisiä ruokavalintoja ja voivat helposti johtaa esimerkiksi rasvan tai ruokasuolan liialliseen käyttöön. Aistinvaraista tutkimusta tarvitaan mitattaessa koostumuksen vaikutusta ... -
Prochloraz tolerance of Pyrenophora teres population in Finland
Agricultural and Food Science : 1 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2006)Ohranverkkolaikku on tärkein taudinaiheuttaja suomalaisessa ohranviljelyssä, ja se aiheuttaa aroilla ohralajikkeilla keskimäärin 40 % tautisuuden ja merkittäviä satotappioita. Tautia torjutaan siemenpeittauksella tai ... -
Production of a cellulosic substrate susceptible to enzymatic hydrolysis from prehydrolyzed barley husks
Agricultural and Food Science in Finland : 1 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2002)An effective process for the chemical-biotechnological utilization of barley husks is reported. A first treatment with sulfuric acid (prehydrolysis) allowed the solubilization of hemicelluloses to give xylose-containing ... -
Production of calves following nonsurgical transfer of fresh and refrigerated bovine demi-embryos
Agricultural and Food Science in Finland : 5 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of FinlandAgricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1996)Alkionhalkaisun ja -siirron tehokkuutta selvitettiin kahdessa kokeessa siirtämällä halkaistuja alkioita tuoreina tai yön yli säilytyksen (4°C) jälkeen. Alkionhalkaisut suoritettiin yksinkertaisella mikroveitsitekniikalla ... -
Production of fungal volatile organic compounds in bedding materials
Agricultural and Food Science in Finland : 3 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1997)Maatalousympäristössä, esim. hevostallissa, on mikrobikasvulle suotuisat olosuhteet: korkea ilman suhteellinen kosteus ja monia potentiaalisia kasvualustoja (esim. rehu, heinä ja kuivikkeet). Tässä työssä tutkittiin neljän ... -
Productivity growth on Finnish grain farms from 1976 2006: a parametric approach
Agricultural and Food Science : 3-4 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2009)Maatalouden tuottavuus ja erityisesti tuottavuuden nousu ovat välttämättömiä edellytyksiä suomalaisten maatilojen ja elintarviketeollisuuden selviytymiselle. Epäsuotuisat olosuhteet ja pieni tilakoko ovat jo sinänsä ... -
Properties and cleanability of new and traditional agricultural surface materials
Agricultural and Food Science : 3 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2008)Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää seitsemän erilaisen betonimateriaalin koostumuksen ja pinnoitteen vaikutus niiden puhdistuvuuteen. Lisäksi tutkittiin kolmea erilaista saumausainetta. Pintaominaisuudet selvitettiin ... -
Properties and cleanability of new and traditional surface materials in cattle barns - a field study
Agricultural and Food Science : 3 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2008)Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää uusien ja perinteisten pintamateriaalien pintaominaisuuksien vaikutus niiden puhdistuvuuteen kenttäolosuhteissa navetassa. Betoniset ja muovipinnoitetut näytteet sijoitettiin navetan ... -
Quality and shelf life of packaged fresh sliced mushrooms stored at two different temperatures
Agricultural and Food Science : 4 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2006)The sensory and microbiological quality of sliced mushrooms (Agaricus bisporus L.) packaged in films of perforated and non-perforated PVC and stored at 3 and 9ºC, was studied. The carbon dioxide and oxygen content inside ... -
Quality characteristics of edible linseed oil
Agricultural and Food Science : 4 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2007)Suomessa kasvatetusta öljypellavasta valmistetulle öljylle on kysyntää, ja öljypellavan viljelyala voi täten kasvaa. Öljypellavan tuottajat ovat olleet kiinnostuneita öljypellavan laadun hallinnasta, ja yksi kiinnostuksen ... -
Quality of the ryegrass and lettuce yields as affected by selenium fertilization
Agricultural and Food Science in Finland : 5-6 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1997)Seleeni on ihmisille ja eläimille välttämätön alkuaine, jonka puute yhdessä E-vitamiinin puutteen kanssa lisää hapettumisvaurioiden riskiä soluissa. Suurina annoksina se on kuitenkin myrkyllinen. Suomessa maaperässä on ... -
Quantification of fine root responses to selenium toxicity
Agricultural and Food Science in Finland : 1 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2001)Juurten kasvua voivat rajoittaa maan fysikaaliset tekijät, kuten vedenpuute ja suuri mekaaninen vastus. Myös kemialliset tekijät, kuten eräiden mikroravinteiden korkeat pitoisuudet, voivat heikentää juurten kasvuedellytyksiä. ... -
Quantitative trait loci for udder conformation and other udder traits in Finnish Ayrshire cattle
Agricultural and Food Science : 2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2007)Udder traits are important due to their correlation with clinical mastitis which causes major economic losses to the dairy farms. Chromosomal areas associated with udder conformation traits, milking speed and leakage could ...