Agricultural and Food Science - Selaus nimekkeen mukaan
Viitteet 358-377 / 531
-
Policy harmonized approach for the EU agricultural sector modelling
Agricultural and Food Science : 2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2011)Policy harmonized (PH) approach allows for the quantitative assessment of the impact of various elements of EU CAP direct support schemes, where the production effects of direct payments are accounted through reaction ... -
Policy-related transaction costs of agricultural policies in Finland
Agricultural and Food Science : 3 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2008)This paper assesses policy-related transaction costs (PRTC) associated with the main agricultural and agri-environmental policy instruments in Finland. We find that area-based income support measures entail low transaction ... -
Polymer coated turnip rape seed did not facilitate early broadcast sowing under Finnish growing conditions
Agricultural and Food Science : 2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2006)Kanadassa on kehitetty kustannuksia saastava ja tyohuippuja tasaava vaihtoehtoinen rapsin kylvomenetelma. Patentoidussa menetelmassa rapsin siemen pinnoitetaan polymeerilla (GrowTec ExtenderÆÊ), joka on vesiliukoinen ja ... -
Potential economic effects of climate change on Finnish agriculture
Agricultural and Food Science in Finland : 3 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1996)Kun arvioidaan ilmastonmuutoksen taloudellisia vaikutuksia Suomen maataloudelle, on otettava huomioon sekä kustannusten että tulojen muutokset. Tuloihin vaikuttavat pääasiassa satotason muutokset, mutta kustannuksiin useat ... -
Precision of commercial soil testing practice for phosphorus fertilizer recommendations in Finland
Agricultural and Food Science in Finland : 3 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1999)Maatalouden ympäristötukijärjestelmän käyttöönotto vuonna 1995 on korostanut viljavuusanalyysin merkitystä fosforilannoituksen suunnittelussa ja laajentanut voimakkaasti viljavuusanalyysimarkkinoita Suomessa. Viljelijä ... -
Predicting body weight from body measurements of pre-pubertal Ayrshire heifers
Agricultural and Food Science in Finland : 1 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of FinlandAgricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1996)Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää mittausten käyttökelpoisuutta 3-10 kuukauden ikäisten hiehojen elopainon määrittämisessä. Elopainon kehityksen seuraaminen jo alkukasvatuskaudella on välttämätöntä, sillä utareen ... -
Predicting the yield of spring wheat by weather indices in Finland: implications for designing weather index insurances
Agricultural and Food Science : 4 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2011)This paper quantifies the spring wheat yield conditional on temperature- and rainfall-based weather indices in Finland. The estimating equations are standardized and simplified so that they provide information for designing ... -
Prediction of silage composition and organic matter digestibility from herbage composition and pepsin-cellulase solubility
Agricultural and Food Science : 2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2005)Tässä tutkimuksessa selvitettiin mahdollisuuksia ennustaa nurmisäilörehun koostumus ja sulavuus säilörehun raaka-aineena käytetyn ruohon koostumus- ja in vitro -sulavuusmääritysten perusteella. Aineisto koostui timotein ... -
Preface
Agricultural and Food Science : 3-4 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2009) -
Preface
Agricultural and Food Science : 2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2009) -
Preface
Agricultural and Food Science : 1 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2005) -
Preface
Agricultural and Food Science : 3 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2005) -
Preface
Agricultural and Food Science : 4 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2007) -
Preliminary studies on using LAB strains isolated from spontaneous sauerkraut fermentation in combination with mineral salt, herbs and spices in sauerkraut and sauerkraut juice fermentations
Agricultural and Food Science : 2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2011)Tutkimuksen tavoitteena oli alustavasti selvittää voidaanko tuottaa hyvää hapankaalia ja hapankaalimehua yhdistämällä fermentoinneissa alhaista suolamäärää, yrttejä, mausteita ja starttereita. Fermentoinneissa käytetyn ... -
Preparation, properties and applications of wheat gluten edible films
Agricultural and Food Science in Finland : 1 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2000)Elintarvikkeiden pakkaamiseen soveltuvien syötävien kalvojen kehittäminen on ollut viime vuosina voimakkaan mielenkiinnon kohteena. Tässä tutkimuksessa valmistettiin kalvoja vehnägluteenista käyttäen pehmittimenä eri ... -
Pressure to change and resistance against it: consumer perceptions and acceptance of nutritionally modified foods
Agricultural and Food Science in Finland : 2 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2000)Mieltymykset ja tottumukset ohjaavat yksilöllisiä ruokavalintoja ja voivat helposti johtaa esimerkiksi rasvan tai ruokasuolan liialliseen käyttöön. Aistinvaraista tutkimusta tarvitaan mitattaessa koostumuksen vaikutusta ... -
Prochloraz tolerance of Pyrenophora teres population in Finland
Agricultural and Food Science : 1 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2006)Ohranverkkolaikku on tärkein taudinaiheuttaja suomalaisessa ohranviljelyssä, ja se aiheuttaa aroilla ohralajikkeilla keskimäärin 40 % tautisuuden ja merkittäviä satotappioita. Tautia torjutaan siemenpeittauksella tai ... -
Production of a cellulosic substrate susceptible to enzymatic hydrolysis from prehydrolyzed barley husks
Agricultural and Food Science in Finland : 1 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2002)An effective process for the chemical-biotechnological utilization of barley husks is reported. A first treatment with sulfuric acid (prehydrolysis) allowed the solubilization of hemicelluloses to give xylose-containing ... -
Production of calves following nonsurgical transfer of fresh and refrigerated bovine demi-embryos
Agricultural and Food Science in Finland : 5 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of FinlandAgricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1996)Alkionhalkaisun ja -siirron tehokkuutta selvitettiin kahdessa kokeessa siirtämällä halkaistuja alkioita tuoreina tai yön yli säilytyksen (4°C) jälkeen. Alkionhalkaisut suoritettiin yksinkertaisella mikroveitsitekniikalla ... -
Production of fungal volatile organic compounds in bedding materials
Agricultural and Food Science in Finland : 3 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1997)Maatalousympäristössä, esim. hevostallissa, on mikrobikasvulle suotuisat olosuhteet: korkea ilman suhteellinen kosteus ja monia potentiaalisia kasvualustoja (esim. rehu, heinä ja kuivikkeet). Tässä työssä tutkittiin neljän ...