Agricultural and Food Science - Selaus nimekkeen mukaan

    • Impact dehulling oat grain to improve quality of on-farm produced feed : 1. Hullability and associated changes in nutritive value and energy content 

      Peltonen-Sainio, Pirjo; Kontturi, Markku; Rajala, Ari; Kirkkari, Anna-Maija
      Agricultural and Food Science : 1-2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of FinlandMTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2004)
      Kauran kuori vastaa ravintoarvoltaan heikkolaatuista olkea, mikä heikentää huomattavasti kauran ravintoarvoa. Teollisuudesta tutulla kuorinnalla voidaan parantaa kotoisen kaurarehun laatua myös maatiloilla, tai kuorinta ...
    • Impact dehulling oat grain to improve quality of on-farm produced feed : 2. Groat breakage and storability 

      Peltonen-Sainio, Pirjo; Lehtinen, Pekka; Kontturi, Markku; Rajala, Ari; Kirkkari, Anna-Maija
      Agricultural and Food Science : 1-2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of FinlandMTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2004)
      Kotoisen kaurarehun laatua voidaan parantaa huomattavasti kuorinnalla. Kuorittaessa kauran jyvä saattaa kuitenkin vaurioitua, jolloin rasvoja hajottavat entsyymit aktivoituvat. Tämä saattaa johtaa rasvojen härskiintymiseen, ...
    • Impact of global warming on potato late blight: risk, yield loss and control 

      Kaukoranta, Timo
      Agricultural and Food Science in Finland : 3 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1996)
      Ilmaston lämpenemisen vaikutusta perunaruton aiheuttamaan satotappioon ja ruton torjuntatarpeeseen tutkittiin rakentamalla malli ruttoepidemian ajoittamiseen ja malli perunan kasvusta ruton rajoittamana. Perunan istutus- ...
    • Impact of selenium enrichment on seed potato tubers 

      Turakainen, Marja; Hartikainen, Helinä; Sarjala, Tytti; Seppänen, Mervi M
      Agricultural and Food Science : 3 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2008)
      Suomessa perunaa joudutaan varastoimaan pitkaan. Varastoinnin aikana siemenperunassa tapahtuu fysiologisia ja biokemiallisia muutoksia, jotka johtavat hiljalleen fysiologiseen vanhenemiseen ja sita kautta mukulan elinvoiman ...
    • Impact of spring warming on sowing times of cereal, potato and sugar beet in Finland 

      Kaukoranta, Timo; Hakala, Kaija
      Agricultural and Food Science : 2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2008)
      Tutkimuksessa arvioitiin historialliseen aineistoon perustuen, ovatko kevätviljojen, perunan ja sokerijuurikkaan kylvöajat aikaistuneet lämpimien keväiden seurauksena kolmella alueella Suomessa (itä, pohjoinen, länsi) ...
    • Impact of temperature and germination time on the success of a C4 weed in a C3 crop: Amaranthus retroflexus and spring barley 

      Hyvönen, Terho
      Agricultural and Food Science : 2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2011)
      Useat maailman haitallisimmista rikkakasvilajeista ovat C4-kasveja. Ne pystyvät hyödyntämään C3-kasveja paremmin korkeita lämpötiloja yhteyttämisessä ja ovat levinneisyydeltään eteläisiä. Ilmastonmuutoksen myötä ...
    • Implementation of automatic sensors for continuous monitoring of runoff quantity and quality in small catchments 

      Linjama, Jarmo; Puustinen, Markku; Koskiaho, Jari; Tattari, Sirkka; Kotilainen, Helmi; Granlund, Kirsti
      Agricultural and Food Science : 3-4 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2009)
      Lewis, J. 1996. Turbidity-controlled suspended sediment sampling for runoff-even load estimation. Water Resources research 32: 2299 2310. Mustonen, S. 1965. Hydrologic investigations by the Board of Agriculture during ...
    • Improved extraction of prolamins for gluten detection in processed foods 

      Kanerva, Päivi; Sontag-Strohm, Tuula; Brinck, Outi; Salovaara, Hannu
      Agricultural and Food Science : 3 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2011)
      Keliakia-analytiikan yksi tärkeimmistä osista on näytteiden sisältämien vehnän, ohran ja rukiin prolamiinien tehokas uutto ennen niiden pitoisuuden analysointia. Prolamiinien uuttuvuuteen vaikuttaa voimakkaasti elintarvikkeen ...
    • Improving the quality of dry-cured sausages using pork from rustic breeds 

      Banon, Sancho; Bedia, Mario; Almela, Elisabeth; Martinez, Pedro Jose
      Agricultural and Food Science : 3 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2010)
      The use of pork from rustic pig breeds was tested to improve the quality of dry-cured fermented sausages. The quality of a salchichon/salami-type sausage manufactured with pork from Chato Murciano breed (CM) and Early ...
    • In vitro N degradability and N digestibility of raw, roasted or extruded canola, linseed and soybean 

      Turner, T. D; McNiven, M.A
      Agricultural and Food Science : 4 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2011)
      The N degradability and N digestibility of raw, roasted or extruded oilseeds were studied using an in vitro enzyme method. The N degradability and N digestibility of canola, linseed and soybean were calculated based on ...
    • In vitro production of cattle blastocysts in chemically defined medium with or without insulin supplementation 

      Bredbacka, Kristiina; Bredbacka, Peter
      Agricultural and Food Science in Finland : 5 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of FinlandAgricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1996)
      Naudan alkion varhaiskehitystä tutkittiin viljelemällä alkioita kemiallisesti tunnetussa viljelyliuoksessa. Kokeessa käytetty liuos CR1-PVP on muunnos CR1aa-liuoksesta, jonka proteiinilähde, naudan seerumin albumiini, ...
    • Inbreeding and relationship coefficients in the Finnish blue fox population 

      Strandén, Ismo; Peura, Jussi
      Agricultural and Food Science : 2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2007)
      Animal size has increased considerably in the Finnish blue fox population. This has been achieved by intensive selection. An efficient breeding scheme may increase inbreeding. The rate of inbreeding by generation was ...
    • Indicators for sustainable agriculture - a theoretical framework for classifying and assessing indicators 

      Yli-Viikari, Anja
      Agricultural and Food Science in Finland : 3 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1999)
      Tässä artikkelissa selvitettiin kirjallisuuden ja teoreettisen päättelyn pohjalta indikaattorien soveltuvuutta maatalouden kestävän kehityksen arviointiin. Artikkeli liittyy Maatalouden tutkimuskeskuksessa meneillään ...
    • Induced defence responses of cereals to pathogen attack 

      Peltonen, Sari
      Agricultural and Food Science in Finland : 4-5 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1999)
      Kasvien puolustusmekanismit koostuvat monista rakenteellisista ja biokemiallisista tekijöistä. Osa niistä on kasvissa luontaisesti olevia mekanismeja, toiset taas muodostuvat aktiivisina puolustuskeinoina taudinaiheuttajan ...
    • Influence of changes in crop cultivation areas on pollen contents of honey (Research Note) 

      Varis, Anna-Liisa
      Agricultural and Food Science in Finland : 3 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2000)
      Syksyllä 1997 otettiin hunajanäytteet viidestä Oy Hunajayhtymä Ab:n 50 000 litran vetoisesta säiliöstä, joihin oli vastaanotettu hunajaa mehiläishoitajilta ympäri maata. Näytteistä tehtiin siitepölymääritykset ja tuloksia ...
    • Influence of EU policy on agricultural nutrient losses and the state of receiving surface waters in Finland 

      Ekholm, Petri; Granlund, Kirsti; Kauppila, Pirkko; Mitikka, Sari; Niemi, Jorma; Rankinen, Katri; Räike, Antti; Räsänen, Johanna
      Agricultural and Food Science : 4 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2007)
      Maataloudestamme peräisin olevan ravinnekuorman vähentäminen aloitettiin laaja-alaisesti vuonna 1995, jolloin Suomessa käynnistettiin EU:n maatalouden ympäristöohjelma. Tässä tutkimuksessa selvitettiin valtakunnallisten ...
    • Influence of inorganic Se + vitamin E and organic Se + vitamin E on reproductive performance of young boars 

      Jacyno, Eugenia; Kawecka, Maria; Kamyczek, Marian; Kolodziej, Anita; Owsianny, Jacek; Delikator, Barbara
      Agricultural and Food Science in Finland : 3 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2002)
      The objective of the study was to compare the influence of the organic Se (Se-Yeast) + vitamin E and inorganic Se (Na2SeO3) + vitamin E on reproductive performance of young boars. The studies were carried on the 80 young ...
    • Influence of nitrogen deficiency on photosynthesis and chloroplast ultrastructure of pepper plants (Research Note) 

      Doncheca, Snejana; Vassileva, V.; Ignatov, G.; Pandev, S.; Dris, Ramdane; Niskanen, Raina
      Agricultural and Food Science in Finland : 1 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2001)
      Liuosviljelyssä kasvatetulla paprikalla (Capsicum annuum L. cv. Zlaten Medal) tutkittiin typen puutteen vaikutusta biomassan tuotantoon, fotosynteesiin ja kloroplastien rakenteeseen. Ilman typpilannoitusta lehtipinta-ala ...
    • Influence of pre partum and post partum plane of nutrition on the performance of crossbred suckler cows and their progeny 

      Manninen, Merja; Huhta, Harri
      Agricultural and Food Science in Finland : 1 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2001)
      Tutkimuksessa selvitettiin poikimista edeltävän, heinään ja olkeen perustuvan ruokinnan (M; keskinkertainen ja L; matala) ja sen jälkeisen väkirehuruokinnan (1: 1,5 ja 2: 3,5 kg ohraa/eläin/d) vaikutuksia Hereford-Ayrshire ...
    • Influence of sodium and potassium fertilization on sodium concentration of timothy 

      Peltovuori, Tommi; Yli-Halla, Markku
      Agricultural and Food Science in Finland : 3 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1997)
      Suomessa nurmikasvien natriumpitoisuus on paljon pienempi kuin lypsykarjan rehun pitoisuudeksi suositellaan. Nurmirehun Napitoisuuden kohottaminen parantaisi sen ravitsemuksellista laatua ja lisäisi joidenkin tutkimuksien ...