Luonnonmukaisesti tuotettu härkäpapu lihasikojen rehuna. Tutkimusraportti 4.4.2000.
Partanen, Kirsi; Siljander-Rasi, Hilkka; Alaviuhkola, Timo; Suomi, Kaija (2000)
Tätä artikkelia/julkaisua ei ole tallennettu Jukuriin. Julkaisun tiedoissa voi kuitenkin olla linkki toisaalle tallennettuun artikkeliin/julkaisuun.
Partanen, Kirsi
Siljander-Rasi, Hilkka
Alaviuhkola, Timo
Suomi, Kaija
Sivut
p. 1-9
2000
Tiivistelmä
Härkäpapu on kohtuullisesti käytettynä hyvä valkuaisrehu lihasikojen ruokintaan. Paras kasvutulos saadaan, kun viljan valkuaistäydennyksestä puolet on härkäpapua ja puolet rypsiä. Alkukasvatusrehussa härkäpapua voi olla korkeintaan 20 %, jotta rehun maittavuus ei kärsi. Härkäpavulla on edullinen vaikutus lihan väriin. Rypsiä ja härkäpapua syöneiden sikojen liha oli hieman maukkaampaa ja mehukkaampaa kuin ohra-soijaruokinnalla olleiden sikojen. Kokeen tulosten perusteella nykyaikaisen sian kasvupotentiaali vaidaan hyödyntää myös luomutuotannossa.
Collections
- Julkaisut [85621]