- Selaus nimekkeen mukaan MTT Raportti
Viitteet 69-88 / 186
-
Lapin maaseudun tulevaisuuden avaimet
MTT Raportti : 25 (MTT, 2011)Tämä julkaisu on kooste Lapin maaseudun tulevaisuus muutosjoustavassa yritystoiminnassa (LATU) -hankkeen aikana tehdyistä tutkimuksista, joilla on kuvattu Lapin maaseudun nykytilaa neljästä erilaisesta näkökulmasta. ... -
Lapin maatalous 2013
MTT Raportti : 172 (MTT, 2014)Maatalouden ja maaseudun yritystoiminnan merkittävä väheneminen nähdään yhtenä Lapin maaseudun uhkatekijöistä. Tässä selvityksessä on tavoitteena kuvata Lapin maatilojen nykytilaa, tämän hetkisiä kilpailuetuja ja resursointia ... -
Lapin maatilat murrosvaiheessa
MTT Raportti : 143 (MTT, 2014)Tämän tutkimuksen tavoitteena on selvittää lappilaisen maatalouden keskeisimmän ryhmän jatkuvuuden problematiikkaa. Tämä ryhmä, 45–65 vuotta ja 30–60 ha peltoa, on se ryhmä jossa lähitulevaisuudessa tapahtuu suuria muutoksia. ... -
Lapin marjapuhelin
MTT Raportti : 93 (Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus, 2013)Luonnonmarjojen kaupallinen talteenotto on nykyään lähes kokonaan ulkomaisen, maahan kutsutun työ-voiman varassa. Ulkomaisten poimijoiden organisoitu työskentely Lapin alueella alkoi vuonna 2005. Vuonna 2012 marjayritykset ... -
LED-valaistuksen tehokkuus kasvihuonekurkun viljelyssä
MTT Raportti : 173 (MTT, 2014)LED-valaistuksen soveltuvuudesta ja energian kulutuksesta ei ole korkeilla kasvustoilla aikaisemmin tehty kokeita. Tässä hankkeessa vertasimme LED-valaisinten soveltuvuutta kasvihuonekurkun valotukseen kun kontrollina ... -
Leikkoruusun talvikauden viljelytapojen merkitys energiankulutukseen, sadon määrään ja kukkien laatuun
MTT Raportti : 2 (MTT, 2010)Ennen tekovalojen yleistymistä ja ympärivuotista viljelyä ruusukasvustot laitettiin talvilepoon pimeimmän ja kylmimmän talvikauden ajaksi. Nykyään tuotantokustannukset ja erityisesti energian hinta ovat nousseet ja tuonnin ... -
Lietelannan varastointi maanvaraisissa tiivistetyissä altaissa Suomen olosuhteissa
MTT Raportti : 28 (MTT, 2011)Tilakokojen kasvun myötä myös tiloilla tuotetut lantamäärät kasvavat. Samanaikainen kannattavuuden heikentyminen edellyttää myös lietelannan varastointiin halvempia ratkaisuja. Yksi tällainen on lietelannan varastointi ... -
Lihaketjun vastuullisuuden läpinäkyvyys ja jäljitettävyys - esimerkkinä sianlihan tuotantoketju. Katsaus nykytilaan ja tulevaisuuteen
MTT Raportti : 58 (MTT, 2012)Läpinäkyvyyden lisääminen edellyttää viestintää. Niin kuluttajien kuin muidenkin sidosryhmien edustajat korostivat hankkeen aikana ketjun toimintaan liittyvän viestinnän kehittämisen tarvetta. Kuluneen hankkeen pohjalta ... -
Liiketoiminnan kehittämistarpeet maatilayrityksissä : viljelijäkyselyn tuloksia
MTT Raportti : 90 (2013)Liiketoimintaosaamisella käsitetään yrittäjän kykyä asemoida yrityksen liiketoiminta toimintaympäristöön proaktiivisesti, toimintaympäristön muutos ennakoiden. Siihen liittyy vahvasti omien menestystekijöiden tunnistaminen ... -
Listeria monocytogenes -patogeenin tunnistusmenetelmiä elintarviketuotannossa
MTT Raportti : 169 (MTT, 2014)Elintarvikkeet ovat sairautta aiheuttavien mikrobien, kuten bakteerien ja virusten merkittäviä tartuntalähteitä. Erityisesti eläinten ja ihmisten välillä tarttuvat zoonoottiset bakteerit, kuten Campylobacter jejuni, ... -
Loppukasvatettavien sonnien käyttäytyminen keskisuurissa ja suurissa ryhmissä
MTT Raportti : 60 (MTTMTT, 2012)Lihanautojen loppukasvatuksessa sonnit pidetään usein lämpimissä rakennuksissa rakolattiapohjaisissa karsinoissa. Pienellä ryhmäkoolla ja uudelleenryhmittelyn välttämisellä tavoitellaan sosiaalisesti vakaata ryhmää. ... -
Luomu 50 - mitä tarkoittaisi, jos 50 % Suomen viljelyalasta siirtyisi luomuun
MTT Raportti : 36 (MTT, 2012)Tämän raportin tarkoituksena on herättää keskustelua niistä mahdollisista kehityssuunnista, joiden tavoitteena olisi lisätä luomutuotannon laajuus verrannolliseksi tavanomaisen maataloustuotannon laajuuteen. Vaikka ... -
Luomuviljatuotteiden hinnan muodostuminen
MTT Raportti : 30 (MTT, 2011)Suomessa luonnonmukaisesti tuotettujen tuotteiden osuus kokonaiselintarvikekulutuksesta oli noin yhden prosentin vuonna 2008. Luomuviljatuotteilla markkinaosuus oli suurempi eli 4,5 prosenttia. Luomutuotteiden kokonaismyynnistä ... -
Luonnontuotealan valtakunnallinen tutkimusseminaari
MTT Raportti : 87 (MTT, 2013)Toinen luonnontuotealan valtakunnallinen tutkimusseminaari järjestettiin Rovaniemellä 4.10.2011, luonnontuotealan teemapäivän yhteydessä. Seminaarissa pidettiin 12 asiantuntijaesitelmää joita seurasi lähes 200 hengen ... -
Lypsykarjatilan eläinten ryhmittely
MTT Raportti : 137 (MTT, 2014)Lypsykarjatilan eläinten ryhmittely -hankkeen tavoitteena oli tuottaa vasikoiden, hiehojen ja lehmien ryhmittelymalleja asema- ja automaattilypsypihattojen pohjaratkaisuiksi. Tutkimus oli jatkoa vuosina 2004–2007 tehdylle ... -
Lähestymistapoja elintarvikkeiden vesijalanjäljen arvioimiseksi : kirjallisuuskatsaus
MTT Raportti : 37 (MTT, 2011)Makean veden kulutuksesta on tullut tärkeä kestävyyden ulottuvuus mitattaessa kulutuksen ja tuotannon kestävyyttä. Tämä kirjallisuuteen perustuva katsaus käsittelee elintarviketuotteiden makean veden kulutuksen ja sen ... -
Lähi- ja luomuruoan saavutettavuus Pohjois-Pohjanmaalla
MTT Raportti : 152 (MTT, 2014)Lähi- ja luomuruoan saavutettavuus Pohjois-Pohjanmaalla (RuokaGIS) -hankkeen tavoitteena oli selvittää lähi- ja luomuruokaan liittyviä sijainti- ja saavutettavuustekijöitä Pohjois-Pohjanmaalla lähi- ja luomuruoan saatavuuden ... -
Lähiruoan lisääminen kuntien julkisissa hankinnoissa Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla
MTT Raportti : 99 (MTT, 2013)Lähiruoan lisääminen kuntien julkisissa hankinnoissa Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla Kunnallisten ruokapalvelujen merkitys tuotiin useaan otteeseen esille mm. kuntalaisten terveyden edistä-miseen tai ruokailutottumusten ... -
Lähiruuan ekologisten vaikutusten selvitys
MTT Raportti : 145 (MTT, 2014)Tässä työssä luotiin arviointikehikko lähiruuan kestävyyden arvioimisen pohjaksi ja tarkasteltiin, miten lähiruuan ekologista kestävyyttä voidaan mitata ja miten siitä voidaan viestiä. Arviointikehikko sisälsiruuan ... -
Maaseudun palvelut valinkauhassa - markkinoiden toimivuus ja SGEI
MTT Raportti : 81 (MTT, 2013)Tutkimuksemme selvittää, mitkä ovat ne yhteiskunnalliset ja taloudelliset tekijät, joiden avulla yhteiskunnallisesti tärkeiden yleishyödyllisten palvelujen (SGEI) saatavuus suomalaisella maaseudulla voidaan perustella. ...