Haku
Viitteet 1-10 / 23
Kauppakassista kaatopaikalle, ruokahävikki kotitalouksissa : Kuru 2011–2013 -hankkeen loppuraportti
(Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus, 2013)
KURU -hankkeen tavoitteena oli tuottaa tietoa kuluttajien ruokahävikistä, sen syntymiseen vaikuttavista tekijöistä ja toimintatavoista, joilla hävikkiä voidaan vähentää. KURU -hankkeessa selvitettiin kuluttajien näkemyksiä ...
Uusimmat käytännöt perunan kasvitautien torjunnassa
(Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus, 2013)
Perunalla esiintyy Suomessa monia kasvitauteja, jotka aiheuttavat merkittäviä sato- ja laatutappioita.
Tautien torjunta on perustunut ennalta ehkäiseviin toimenpiteisiin ja kemiallisten torjunta-aineiden käyttöön.
Euroopan ...
Perunan kolhiintumisen vähentäminen varastolla ja kauppakunnostuksessa
(Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus, 2013)
Perunan kolhiintuminen aiheuttaa merkittäviä taloudellisia tappioita. Jopa 10 % perunasta voi joutua
biojätteeksi käsittelyketjun aiheuttamien kolhujen takia. Nostovaiheen kolhiintumariskit ovat viljelijöillä
aika hyvin ...
Markkinointimahdollisuuksia rannikko- ja saaristoalueen lammastuottajille
(Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus, 2013)
Tämä KnowSheep-hankkeen osaraportti käsittelee lammastuotteiden ja -palvelujen markkinointia pien-tuottajien näkökulmasta. Raportissa tuodaan esille markkinoinnin käsitteitä sekä megatrendejä, digitaalis-ta markkinointiviestintää ...
RUOKULTU – Haasteita ja keinoja kestävän tuotannon ja kulutuksen edistämiseksi ruokasektorilla
(Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus, 2013)
Luonnonvarojen kulutus on lisääntynyt moninkertaisesti viime vuosikymmenien aikana väestön ja kulu-tuksen kasvun myötä. Ruoan tuotanto tuleekin kokemaan lähivuosikymmenien aikana isoja haasteita. Ympäristöresurssien, kuten ...
Modeling, assessments and cost-effectiveness analysis of constructed wetlands and active methods for the treatment of runoff from agricultural areas : Final report of the Active Wetlands Interreg IVA project
(Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus, 2013)
Suomessa ja Virossa tutkittiin pieniin kosteikkoihin tai ja pelto-ojiin asennettavien kemikaalikäsittelyjen
(aktiivikosteikko) toimivuutta maataloudesta peräisin olevan fosforin pidättämisessä. Tässä Active
Wetlands ...
Biologinen typensidonta fossiilisen energian säästäjänä : 2. korjattu painos
(Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus, 2013)
Biologisen typensidonnan hyödyntämistä Suomen maataloudessa on mahdollista tehostaa voimakkaasti.
Nurmipalkokasvien käyttö rehuntuotannossa, viherlannoituksen ja aluskasvien hyödyntäminen typen
tuottamisessa sekä ...
Ympäristöriskien vähentäminen happamilla sulfaattimailla : opas pohjaveden pinnan säätämiseksi
(Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus, 2013)
Länsi- ja Etelä-Suomen rannikkoalueiden happamat sulfaattimaat (alunamaat) olivat merenpohjaa tuhansia vuosia
sitten. Merenpohjan hapettomissa oloissa kasvijätteestä ja meriveden sulfaatista syntyi bakteeritoiminnan ...
Viljelijöiden suhtautuminen satoriskeihin ja kaupallisiin satovahinkovakuutuksiin
(Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus, 2013)
Tämän selvityksen tavoitteena oli tuottaa tietoa uusien satovahinkovakuutusten kehittämiseksi Suomen maatalouteen osana EU:n yhteisen maatalouspolitiikan (CAP) uudistusta. Suomessa ei ole aikaisempaa kokemusta vapaaehtoisuuteen ...
Active Wetlands – the use of chemical amendments to intercept phosphate runoffs in agricultural catchments : Final report of the Active Wetlands Interreg IVA project
(Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus, 2013)
Suomessa ja Virossa tutkittiin mahdollisuuksia tehostaa liuenneen fosforin pidättymistä pieniin
kosteikkoihin ja pelto-ojiin, jotka ovat yleensä huonoja pysäyttämään vesistöjä rehevöittävää liuennutta
fosforia.
Hankkeessa ...