Haku
Viitteet 1-10 / 18
Kesäpöytä Juustokermaperunoiden ja Pirkka-perunajauhon ympäristövaikutukset
(MTT, 2003)
Tutkimuksessa kehitettiin ja sovellettiin toimintoverkkointegroitua elinkaariarviointia Lännen Tehtaiden Kesäpöytä Juustokermaperunoiden ja Finnamylin Pirkka perunajauhon tuotannon ja käytön kokonaisympäristövaikutusten ...
Seleenityöryhmän raportti 2008
(MTT, 2008)
Suomessa on vuodesta 1984 alkaen lisätty seleeniä moniravinteisiin lannoitteisiin. Tavoitteena on ollut näin turvata kotieläinten ja väestön seleeninsaanti. Seleenilannoitus on nostanut selvästi kotimaisten elintarvikkeiden ...
Seleenityöryhmän raportti 2011
(MTT, 2011)
Ympäristöolosuhteiden vuoksi liukoisen seleenin määrä Suomen viljelymaissa on pieni. Vain noin 4 % maaperän kokonaisseleenistä on kasveille käyttökelpoisessa muodossa. Tämän vuoksi kotimaisten elintarvikkeiden ja rehujen ...
The Baltic environment, food and health: from habits to awareness : feasibility study : Central Baltic INTERREG IV A Programme 2007-2013
(MTTMTT, 2011)
Background of the programme and Foodweb-project <P>"The Baltic environment, food and health: from habits to awareness - FOODWEB" is a part of the Central Baltic IVA Programme 2007- 2013, which funds cross-border cooperation ...
Elintarvikkeiden hiilijalanjälkien laskenta ja viestintä Climate Communication I -hankkeen loppuraportti
(MTT, 2011)
Climate Communication I -hanke koostui pääasiallisesti kolmesta laajasta taustaselvityksestä: hiilijalan-jälkien laskennan standardi- ja ohjeistusselvityksestä, hiilijalanjälkimerkintöjen tilannekatsauksesta sekä ...
Kuluttajien ja tuottajien näkemyksiä elintarvikeketjun vastuullisuudesta
(MTTMTT, 2012)
Ruoan ominaisuuksista käydään laajalti julkista keskustelua ja sen kulutus nivoutuu aiempaa enemmän ihmisten erilaisiin elämäntapoihin ja -arvoihin. Samalla ruokaan kohdistetaan yhä moninaisempia ja toisinaan myös ...
Emmental Sinileima -juuston tuotantoketjun ympäristövaikutukset ja parannusmahdollisuudet
(MTT, 2003)
Tutkimuksessa kehitettiin toimintoverkkointegroitua elinkaariarviointia ja sovellettiin sitä Sinileima Emmental -juuston tuotannon ja käytön kokonaisympäristövaikutusten arviointiin. Ympäristövaikutuksista tarkasteltiin ...
Elovena-kaurahiutaleiden ympäristövaikutukset
(MTTMTT, 2003)
Tutkimuksessa sovellettiin toimintoverkkointegroitua elinkaariarviointia kaurahiutaleiden ympäristövaikutusten arvioimiseksi. Kohteena oli RavintoRaision elintarviketoimialan Nokian tuotantolaitoksella valmistetut ...
Results of the Finnish selenium monitoring program 2000-2001
(Maaseudun TulevaisuusMTT, 2003)
Suomessa on lisätty seleeniä moniravinteisiin lannoitteisiin vuodesta 1984 lähtien väestön ja kotieläinten seleeninsaannin turvaamiseksi. Samassa yhteydessä järjestettiin seleenilisäyksen vaikutusten seurata maaperässä, ...