"laatu" - Selaus asiasanan mukaan MTT:n julkaisusarjat
Viitteet 1-20 / 44
-
Bast fibre content, fibre yield and fibre quality of different linseed genotypes
Agricultural and Food Science in Finland : 1 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2000)Öljypellavaa (Linum usitatissimum L.) viljellään siementuotantoa varten eikä se tuota kilpailukykyistä kuitusatoa kuitupellavaan verrattuna. Öljypellavan viljelyn sivutuotteena syntyviä varsia voitaisiin kuitenkin käyttää ... -
Characterising strengths, weaknesses, opportunities and threats in producing naked oat as a novel crop for northern growing conditions
Agricultural and Food Science : 1-2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2004)Paljasjyväistä kauraa viljeltiin Suomessa vain 285 hehtaarilla vuonna 2002, mikä on alle promille kauran viljelyalasta. Pieni viljelyala on seurausta useista epävarmuustekijöistä. Paljasjyväisyyteen kytkeytyy vahvuuksia ... -
Eri säilöntäaineet esikuivatun ja tuoreen säilörehun valmistuksessa sekä kiinteä ja nouseva väkirehun annostus mullien kasvatuksessa
Maatalouden tutkimuskeskus. Tiedote : 23/85 (Maatalouden tutkimuskeskusMaatalouden tutkimuskeskus, 1985) -
Hygienic quality of stem fractions of mechanically processed fibre hemp and linseed
Agricultural and Food Science : 2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2005)Niinikuitu on tärkein teknisiin sovelluksiin, kuten lämmöneristeisiin ja pakkausmateriaaleihin käytettävä niinikuitukasvien jae. Niinikuitukasvien jakeiden hygieeninen laatu on tärkeää lämmöneristeissä, jotka voivat ... -
Introduction of automatic milking system in Finland effect on milk quality
Agricultural and Food Science : 4 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2005)Lypsy ja siihen liittyvät työt muuttuvat tilalla, kun automaattinen lypsyjärjestelmä otetaan käyttöön. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli tutkia automaattisen lypsyjärjestelmän käyttöönoton vaikutusta maidon koostumukseen ... -
Kasvihuonekurkun ja -tomaatin tarjontaketjut Suomessa
MTT:n selvityksiä : 109 (MTT, 2006)Tutkimuksessa tavoitteena oli selvittää: 1) Millainen on kurkun ja tomaatin tarjontaketjujen rakenne Suomessa?, 2) Kuinka tarjontaketjut toimivat ja mitkä ovat tarjontaketjujen on-gelmakohdat? 3) Kuinka tarjontaketjut ... -
Keskeisten alkutuotantotekijöiden ja prosessoinnin vaikutus maidon laatuun : kirjallisuuskatsaus
Maatalouden tutkimuskeskuksen julkaisuja. Sarja A : 41 (Maatalouden tutkimuskeskus, 1998)Tämä julkaisu koostuu kolmesta kirjallisuuskatsauksesta. Ne liittyvät esitutkimukseen, jonka maa- ja metsätalousministeriö teetti maataloudellisten yhteistutkimushankkeiden maito-ohjelmaa varten. Ohjelman valmistelu ... -
Kohti huippulaatuista siemenperunaa : Satoa projektista Siemenperunan laadunhallinnan erikoiskysymykset
Maatalouden tutkimuskeskuksen julkaisuja. Sarja A : 71 (Maatalouden tutkimuskeskus, 2000)Siemenperunan satotaso, sadon laatu ja tuotannon kannattavuus ovat monen eri tekijän summa. Siementä tuotettaessa on pyrittävä maksimoimaan siemenkelpoinen perunasato. Tämän saavuttamiseksi sekä lannoitus, kasvutiheys ... -
Kokonaisvaltaisen suorituskyvyn mittausjärjestelmän rakentaminen elintarvikealan pienyritysten käyttöön. Esitutkimus
MTT:n selvityksiä : 64 (MTT, 2004)Tiivistelmä Tutkimuksen päätavoitteena oli rakentaa pieneen elintarvikealalla toimivaan yritykseen sen tarpeita vastaava kokonaisvaltainen suorituskyvyn mittausjärjestelmä. Kokonaisvaltaiset suorituskykymittaristot ... -
Laatujärjestelmien taloudelliset vaikutukset ja toimivuus maatalous- ja elintarvikealojen pienissä ja keskisuurissa yrityksissä
MTT:n selvityksiä : 58 (MTTMTTMTTMTTMTT, 2004)Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää laatujärjestelmien taloudellisia vaikutuksia yrityksen tasolla elintarvikeketjun kahdella toisiinsa verrattuna erilaisella toimialalla. Tavoitteena oli määrittää ne ongelmat, joihin ... -
Laatuvihannesten hyvät viljelymenetelmät : tutkimusohjelman loppuraportti
Maatalouden tutkimuskeskuksen julkaisuja. Sarja A : 43 (Maatalouden tutkimuskeskus, 1998)Tässä loppuraportissa esitetään Laatuvihannesten hyvät viljelymenetelmät -tutkimusohjelman keskeiset tulokset. Tutkimusohjelman tavoitteena oli tuottaa uutta tietoa, jolla avomaanvihannesten laatua voidaan parantaa ja ... -
Laatuvihannesten hyvät viljelymenetelmät : tutkimusohjelman loppuseminaari
Maatalouden tutkimuskeskuksen julkaisuja. Sarja B : 12 (Maatalouden tutkimuskeskus (MTT), 1997) -
Laitoskompostien laadun parantaminen kypsytystä tehostamalla
MTT:n selvityksiä : 70 (MTT, 2004)Biohajoavien jätteiden käsittelyyn kohdistuvat vaatimukset tulevat kiristymään lähivuosina tiukentuvan lainsäädännön myötä. Etenkin valmisteilla oleva EU-direktiivi Biohajoavan jätteen biologiset käsittelymenetelmät , ... -
Lannoituksen vaikutus kasvisten ravitsemukselliseen laatuun : kirjallisuustutkimus
Maatalouden tutkimuskeskus. Tiedote : 4/94 (Maatalouden tutkimuskeskus, 1994) -
Leikkoruusun talvikauden viljelytapojen merkitys energiankulutukseen, sadon määrään ja kukkien laatuun
MTT Raportti : 2 (MTT, 2010)Ennen tekovalojen yleistymistä ja ympärivuotista viljelyä ruusukasvustot laitettiin talvilepoon pimeimmän ja kylmimmän talvikauden ajaksi. Nykyään tuotantokustannukset ja erityisesti energian hinta ovat nousseet ja tuonnin ... -
Leipäviljojen sadon arvon alueittaisista vaihteluista suomessa vuosina 1966-74
Maatalouden taloudellisen tutkimuslaitoksen tiedonantoja : 42 (Maatalouden taloudellinen tutkimuslaitosMaatalouden taloudellinen tutkimuslaitos, 1977) -
Luomututkimusta maamikrobeista aluetalouteen : MMM:n Luomututkimusohjelman 2003-2006 loppuraportti
Maa- ja elintarviketalous : 117 (MTT, 2008)Maa- ja metsätalousministeriön luomututkimusohjelmassa 2003 2006 toteutettiin 15 tutkimushanketta, jotka tuottivat tietoa koko luonnonmukaisen maaja elintarviketalouden tuotantoketjusta. Tutkimusohjelma osoitti, että ... -
Maatalouden ympäristötuen seuranta MYTVAS 2 Osahankkeiden 2-7 väliraportit 2000-2003
Maa- ja elintarviketalous : 59 (MTTMTT, 2004)Maatalouden ympäristötukiohjelman keskeisin tavoite on maatalouden aiheuttaman vesistökuormituksen vähentäminen. Tässä seurantahankkeessa arvioidaan maatalouden ympäristötukiohjelman vaikutusta vesistökuormitukseen sekä ... -
Maatalouden ympäristötuen vaikutukset vesistökuormitukseen, satoon ja viljelyn talouteen v. 2000-2006 (MYTVAS 2)
Maa- ja elintarviketalous : 120 (MTT, 2008)Maatalouden ympäristötuen vesistövaikutuksia selvittänyt MYTVAS 2 -tutkimus osoitti, että peltomaiden fosfori- ja typpitaseiden ylijäämät pienentyivät 1990-luvun alusta lähtien nopeasti. Ravinnetaseet laskivat edelleen ... -
Microbial protein synthesis, digestion and lactation responses of cows to grass or grass-red clover silage diet supplemented with barley or oats
Agricultural and Food Science : 3 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2006)Tutkimuksessa selvitettiin heinäkasvisäilörehun ja puna-apilapitoisen heinäkasvisäilörehun sekä ohran ja kauran vaikutusta pötsikäymiseen, ravintoaineiden virtaukseen ja sulatukseen sekä maitotuotokseen ja maidon koostumukseen. ...