"Salmenkallio-Marttila, Marjatta" - Selaus tekijän mukaan MTT:n julkaisusarjat
-
Effects of gluten and transglutaminase on microstructure, sensory characteristics and instrumental texture of oat bread
Salmenkallio-Marttila, Marjatta; Roininen, Katariina; Autio, Karin; Lähteenmäki, Liisa
Agricultural and Food Science : 1-2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2004)Tässä tutkimuksessa verrattiin taikinaan lisättyjen gluteenin ja transglutaminaasin vaikutusta kauraleivän mikrorakenteeseen, rakenteeseen ja aistittavaan rakenteeseen. Vertailulla haluttiin selvittää, miten makromolekyylien ... -
Relating microstructure, sensory and instrumental texture of processed oat
Salmenkallio-Marttila, Marjatta; Heiniö, Raija-Liisa; Myllymäki, Olavi; Lille, Martina; Autio, Karin; Poutanen, Kaisa
Agricultural and Food Science : 1-2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2004)Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, miten prosessointi vaikuttaa kauran jyvien aistittaviin ominaisuuksiin ja mikrorakenteeseen. Prosessoidun jyvän mikroskooppista rakennetta, instrumentaalisesti mitattavaa kovuutta ... -
Rukiin jalostuksen ja viljelyn tehostaminen pohjoisilla viljelyalueilla
Hovinen, Simo; Tanhuanpää, Pirjo; Pahkala, Katri; Salmenkallio-Marttila, Marjatta; Hietaniemi, Veli; Rytsä, Erkki; Koskenoja, Ritva (toim.)
Maa- ja elintarviketalous : 48 (MTT, 2004)Maa- ja metsätalousministeriön päätöksellä aloitettiin vuonna 1999 laaja kansallinen rukiin tutkimushanke. Tuolloin rukiin ongelmia olivat alituotanto ja suuri tuotannon vaihtelu vuodesta toiseen. Lisäksi rukiilla ilmeni ...