Haku
Viitteet 1-10 / 16
Lypsykarjataloudesta tulevan ympäristökuormituksen vähentäminen
(MTT, 2003)
Hankkeessa tutkittiin ruokinnan vaikutusta lehmänlannan fosfori- ja typpimääriin. Lisäksi tutkittiin, miten laitumelta, ulko- ja jaloittelutarhoista tulevaa vesistökuormitusta voidaan vähentää, sekä maitohuoneen jätevesien ...
Kokeita ja koettelemuksia: emolehmätuotanto ja sen tutkimus Suomessa
(MTT, 2003)
Vuonna 2001 kotimaisen naudanlihan tuotanto oli 89 milj. kg. Määrä oli noin 3 milj. kg kulutusta pienempi. Tuotanto perustuu pääosin lypsykarjatiloilta saatavaan eläinainekseen, sillä vain noin 10 % kotimaassa tuotetusta ...
Pihvirotuisten nautojen teurasominaisuudet ja lihan laatu
(MTT, 2012)
MTT:n hallinnoiman InnoNauta Kehitys hankkeen yhtenä keskeisenä tavoitteena oli selvittää rodun ja ruokinnan vaikutuksia naudan ruhojen teuraslaatuun sekä lihan laatuominaisuuksiin. Tutkimusta toteutettiin sekä kasvatus- ...
Tärkkelys-etanoliteollisuuden sivutuotteet lihanautojen seosrehuruokinnassa
(MTT, 2007)
Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää tärkkelys-etanoliteollisuuden sivutuotteiden käyttömahdollisuudet lihanautojen ruokinnassa. Ohrarehu osoittautui säilörehu-ohrapohjaisella ruokinnalla käyttökelpoiseksi energiarehuksi ...
Uusien naudanlihantuotantomenetelmien talous
(MTT, 2005)
Uusien naudanlihantuotantomenetelmien talous -tutkimushankkeen lähtökoh-tana oli jatkaa ja syventää naudanlihantuotantoa käsittelevää talous- ja koti-eläintutkimusta Suomessa. Tutkimushankkeen tavoitteena oli löytää ...
Lehmäkulttuuri ja sen tulevaisuus: Professori Kalle Maijalan 75-vuotisjuhlaseminaari, Helsinki, 27.5.2002
(MTT, 2002)
DNA-tutkimusten mukaan eurooppalainen ja zebu-karja ovat alkaneet eriytyä jo yli 100 000 vuotta sitten. Kyttyrätön karja näyttää kesytetyn Lähi-idässä, zebu-karja Etelä-Pakistanissa ja Afrikassa. Suomessa lehmiä on ollut ...
KESTOVASIKKA - tuloksia Kestävä karjatalous -hankkeen vasikkatutkimuksista
(MTT, 2014)
Kestävä karjatalous (KESTO) -hankkeen tavoitteena on edistää nautojen terveyttä ja tuotannon kannattavuuttavasikasta poistolehmään saakka sekä tuoda uutta ja syventävää tietoa viljelijöille ja eri asiantuntijatahojenpalveluiden ...
Milk production and physiological responses to concentrate supplementation of dairy cows grazing timothy-meadow fescue swards
(MTT, 2014)
This thesis comprises reports on experiments in which the effects of
concentrate supplementation and part-time grazing on milk production and
rumen physiology were studied. Cows were fed timothy-meadow fescue ...
Laatulihaa tehokkaalla emolehmätuotannolla
(MTT, 2006)
Naudanlihantuotanto on Suomessa pudonnut alle kotimaisen kulutuksen. Teuraspainojen nosto ei ole pystynyt korvaamaan vähennystä, joka on tapahtunut maitotiloilta naudanli-hantuotantoon saatavien vasikoiden määrässä. ...
Kehitystä naudanlihantuotantoon : loppuraportti
(MTT, 2014)
Kehitystä naudanlihantuotantoon -hankkeen tavoitteena oli parantaa suomalaisen naudanlihantuotannon
kannattavuutta ja tehostaa lihanautatilojen sekä lihanjalostusteollisuuden kilpailukykyä. Hankkeessa toteutettiin
viisi ...