Haku
Viitteet 1-10 / 18
Kokeita ja koettelemuksia: emolehmätuotanto ja sen tutkimus Suomessa
(MTT, 2003)
Vuonna 2001 kotimaisen naudanlihan tuotanto oli 89 milj. kg. Määrä oli noin 3 milj. kg kulutusta pienempi. Tuotanto perustuu pääosin lypsykarjatiloilta saatavaan eläinainekseen, sillä vain noin 10 % kotimaassa tuotetusta ...
Emolehmätuotanto Perämeren rantalaitumilla
(MTT, 2005)
Karjatalous perustui ennen rehuviljelyn käynnistymistä erilaisten niittymaiden ja luonnonlaitumien hyväksikäyttöön. Luonnonlaitumet ovat rehuviljelyn tehostumisen myötä kuitenkin lähes tyystin menettäneet merkityksensä ...
Nautojen käsittelyjärjestelmät - suunnitteluperusteita ja malliratkaisuja
(MTTMTT, 2006)
Pienissä karjoissa ei käsittelyjärjestelmiä ole pidetty tarpeellisina, mutta karjakokojen kasvaessa ja työvoiman vähetessä tulevat järjestelmät tärkeäksi osaksi toimivaa ja tehokasta naudanlihantuotantoa. Käsittelyjärjestelmien ...
Pihvirotuisten nautojen teurasominaisuudet ja lihan laatu
(MTT, 2012)
MTT:n hallinnoiman InnoNauta Kehitys hankkeen yhtenä keskeisenä tavoitteena oli selvittää rodun ja ruokinnan vaikutuksia naudan ruhojen teuraslaatuun sekä lihan laatuominaisuuksiin. Tutkimusta toteutettiin sekä kasvatus- ...
Tuloksia lihanautojen laidunkokeista
(MTT, 2007)
Tutkimuskokonaisuudessa verrattiin sonnien ja sonnivasikoiden kasvua, ruhon ja lihan laatua, lihan rasvahappokoostumusta sekä eläinten käyttäytymistä ja hyvinvointia laitumella ja pihatossa. Lisäksi selvitettiin, millaisin ...
Tärkkelys-etanoliteollisuuden sivutuotteet lihanautojen seosrehuruokinnassa
(MTT, 2007)
Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää tärkkelys-etanoliteollisuuden sivutuotteiden käyttömahdollisuudet lihanautojen ruokinnassa. Ohrarehu osoittautui säilörehu-ohrapohjaisella ruokinnalla käyttökelpoiseksi energiarehuksi ...
Uusien naudanlihantuotantomenetelmien talous
(MTT, 2005)
Uusien naudanlihantuotantomenetelmien talous -tutkimushankkeen lähtökoh-tana oli jatkaa ja syventää naudanlihantuotantoa käsittelevää talous- ja koti-eläintutkimusta Suomessa. Tutkimushankkeen tavoitteena oli löytää ...
Ympäristötekijöiden vaikutukset lihanautojen kasvuun ja hyvinvointiin
(MTT, 2004)
Monet ympäristötekijät vaikuttavat eläinten kasvuun, hyvinvointiin, rehun hyväksikäyttöön ja terveyteen. Tässä julkaisussa käsitellään ympäristötekijöiden vaikutusta lihanautojen kasvuun ja hyvinvointiin. Aiheina ovat: ...
Edistystä luomutuotantoon : loppuraportti
(MTT, 2014)
Edistystä luomutuotantoon -hankkeen tavoitteena oli luonnonmukaisen rehukasviviljelyn ja eläintuotannon
kannattavuuden parantaminen. Hankkeessa toteutettiin viisi työpakettia, jotka edistivät tavoitteiden
saavuttamista: ...
Erilaiset naudanlihantuotantorakennukset ja niiden kustannukset
(MTT, 2014)
Naudanlihantuotanto perustuu Suomessa maito- ja liharotuisiin eläimiin. Maitorotuisten eläinten osuus on suuri, ja liharotuisia eläimiä kokonaismäärästä on vain noin 17 %. Naudanlihantuotanto on ollut viime vuosina rajun ...