Haku
Viitteet 1-9 / 9
Effect of dietary crude protein and energy content on nitrogen utilisation, water intake and urinary output in growing pigs
(Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1998)
Tutkimuksessa selvitettiin rehun valkuaispitoisuuden ja rehuyksikköarvon vaikutuksia ravintoaineiden sulavuuteen ja typen hyväksikäyttöön sekä veden kulutukseen ja virtsan eritykseen lihasikojen ruokinnassa. Koe-eläiminä ...
Utilisation of reactive lysine from meat and bone meals of different ash content by growing-finishing pigs
(Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1998)
Kasvatuskokeessa selvitettiin, miten soijarouheen korvaaminen tuhkapitoisuudeltaan erilaisilla lihaluujauhoilla vaikuttaa sikojen tuotantotuloksiin ja teuraslaatuun, kun rehuseokset optimoitiin käyttökelpoisen lysiinin ...
Effects of variety, soil type and nitrogen fertilizer supply on the nutritive value of barley for growing-finishing pigs
(Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1997)
Tutkimuksessa selvitettiin lajikkeen, typpilannoitus-tason ja maalajin vaikutuksia ohran kemialliseen koostumukseen, in vitro -sulavuuteen sekä ruokinnalliseen arvoon lihasioilla. Tutkimuksessa käytetyt 12 ohraerää ...
Genetic parameters for growth traits in pigs estimated using third degree polynomial functions
(Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1997)
Tutkimuksessa selvitettiin joidenkin sian kasvua kuvaavien muuttujien periytyvyyttä. Suomen kotieläinjalostusosuuskunnan kantakoeaineistosta poimittiin yhteensä 8745 yorkshire- ja maatiaisrotuisen sian tiedot. Kokeen ...
Lysine supplementation of barley wet distillers' solids diets for growing-finishing pigs
(Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of FinlandAgricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1996)
A growth experiment was conducted to study the effect of different lysine supplementation levels of barley wet distillers' solids (WDS) diets on the performance and the carcass quality of pigs (25.5-95.5 kg live weight). ...
Effect of supplemental vitamin E on the performance of growing-finishing pigs fed stored versus freshly harvested barley and on the storage stability and eating quality of frozen pork
(Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1999)
Kasvatuskokeessa selvitettiin E-vitamiinilisäyksen (all-rac-a-tokoferyyliasetaattina) tarvetta ruokittaessa lihasikoja vastapuidulla, kuivatulla ohralla. Lisäksi selvitettiin, voidaanko tavanomaiseen rehuun lisätyllä ...
Composition and cross-sectional area of muscle fibre types in relation to daily gain and lean and fat content of carcass in Landrace and Yorkshire pigs
(Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of FinlandAgricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1996)
Tutkimuksessa verrattiin maatiais- ja yorkshire-sikarotuja keskenään määrittämällä histokemiallisesti longissimus- lihaksen lihassolutyyppien ominaisuuksia. Lisäksi selvitettiin histokemiallisten ominaisuuksien suhdetta ...
Effects of feed processing on the apparent ileal digestibility of amino acids in pig diets containing wheat bran or wheat middlings
(Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1996)
Apparent ileal digestibility of amino acids in wet wheat protein and soya bean meal for growing pigs
(Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1996)